Ny

Nar far en intagen permission?

När får en intagen permission?

Permission kan som huvudregel beviljas först när den intagne har avtjänat minst en fjärdedel av strafftiden, förutsatt att det har gått åtminstone två månader och att det inte föreligger en påtaglig risk för att den intagne kommer att begå brott, rymma eller på annat sätt missköta sig under permissionstiden (10 kap.

Hur funkar permission?

Permission betyder kort ledighet med lön och beviljas av arbetsgivaren efter ansökan av dig som anställd. Skrivningarna i avtalen kan vara olika, därför måste du börja med att kolla vad som står i just ditt avtal. Du hittar det oftast under rubriken permission. I regel beviljas permission endast för del av arbetsdag.

Hur ofta permission?

Antalet timmar som de intagna får vara ute på permission är olika. Som regel kan man säga att man har 144 timmars permission på en tvåmånadersperiod. Detta gäller för alla som har mindre än 2 år kvar av verkställigheten. Har man över 2 år kvar att verkställa så har man endast 72 timmar på 2 månader.

När får en intagen ansöka om permission och vilka faktorer påverkar beslutet?

Beslutet kan överklagas till Kriminalvårdsstyrelsen och därefter till allmän förvaltningsdomstol. För att permission skall kunna beviljas krävs att den intagne avtjänat en viss tid av sin verkställighet, s.k. kvalifikationstid.

Hur länge permission fängelse?

Enligt 14 kap. 7 § i fängelselagen kan permission på basis av strafftidens längd beviljas för högst tre dygn under en tid av två månader (permissionskvoten). Permissionsperiodernas längd beräknas enligt kalendertid. Den första permissionsperioden på två månader börjar vid den tidpunkt då en fånge enligt 14 kap.

Hur länge är en permission?

Enligt 14 kap. 7 § i fängelselagen kan permission på basis av strafftidens längd beviljas för högst tre dygn under en tid av två månader (permissionskvoten).

Vad räknas som nära anhörig vid permission?

Som nära anhörig räknas till exempel maka, make, registrerad partner, sambo, barn, föräldrar, syskon, svärföräldrar, barnbarn samt mor- och farföräldrar.

Hur ofta får man permission i lumpen?

Hur ofta får jag åka hem? Normalt är du ledig varje helg om inte övningar är inplanerade. Första helgen är det oftast inplanerad tjänst.

Share this post