Allmänning

Vad betyder B s1 d0?

Vad betyder B s1 d0?

Klassen K210/B-s1,d0 avser tändskyddande beklädnad. Med tändskyddande beklädnad menas obrännbart eller annat för ändamålet lämpligt material, som under minst 10 minuter hindrar bakomliggande brännbara materials antändning.

Vad innebär a2 s1 d0?

Brinnande droppar och begränsning av brandgaser s1 byggnadsdelen får avge mycket begränsad mängd med brandgaser. s2 byggnadsdelen får avge begränsad mängd med brandgaser. s3 inget krav på begränsad produktion av brandgaser. d0 brinnande droppar eller partiklar får inte avges från byggnadsdelen.

Vilken brandklass har tegel?

Väggen är på utsidan isolerad med ISOVER Fasadskiva 30 som ger ett heltäckande isolerskikt med minimala köldbryggor och få skarvar….Konstruktionsalternativ.

Egenskaper YT:52.1 YT:52.2
Brandklassa): REI30 REI30
Ljudreduktion [dB]b):
R´w+C50-3150 68 63
R´w+Ctr,50-3150 60 55

Vilka typer av brandcell genomföringar brandtätning finns det för rör?

Några typer som kan användas är: Knipare är en stålhylsa med ett invändigt, värmeexpanderande material. Brandskyddsmanschetter är avsedda för brandtätning av brännbara rör genom brandceller och består av plåthölje och ett inre skikt av ett material som sväller och förhindrar spridning av brand.

Vad menas med brandklass?

Byggnader delas enligt Boverkets byggregler, BBR, in i fyra olika klasser, Br 0, Br1, Br2 och Br3. Dessa beror på antal våningar, typ av verksamhet och byggnadsarea. Byggnadens klassificering bestämmer i sin tur brandkraven på respektive byggnadsdel.

Vad innebär brandklass?

Vad är Brandsektion?

Brandsektion En brandsektion ska, precis som en brandcell, vara en avskild del av en byggnad där en brand kan utvecklas utan att sprida sig till andra delar av byggnaden eller andra byggnader.

Hur länge ska en brandcell stå emot fullt utvecklad brand?

I en BR1 byggnad ska en brandcell stå emot brand i minst 1 timma och upp till 4 timmar beroende på vilken brandbelastning som finns i brandcellen.

Share this post