Blogga

Hur gor vi pa svenska for att visa var karlek?

Hur gör vi på svenska för att visa vår kärlek?

Bekräftande ord: Komplimanger och kärleksförklaringar eller ord av uppskattning från den man älskar betyder mycket för många människor. Tid tillsammans: Att tillbringa tid tillsammans; umgås, prata, promenera ihop, det är för många viktigt för att man ska kunna känna sig älskad.

Vad talar jag för Kärleksspråk?

Psykologen Gary Chapman menar att det finns fem primära uttryckssätt för kärlek – fem så kallade kärleksspråk. Du kan visa din kärlek genom fysisk närhet, att ge gåvor, att avsätta kvalitétstid, genom att göra tjänster för din partner eller genom att säga kärleksfulla ord.

Varför har jag svårt att uttrycka känslor?

Fenomenet kallas alexitymi, svårighet att tolka sina egna känslor. Det var på 1970-talet som psykiatrikern Peter E. Sifneos, på Harvard medical school i USA, la märke till att många av hans psykosomatiska patienter hade svårt att både läsa av och uttrycka sina egna känslor.

Hur blir man bättre på att visa kärlek?

30 oslagbara sätt att få en relation att hålla för alltid

  1. Sätt din partner högt upp på prioriteringslistan.
  2. Be inte om ursäkt – och gör om samma fel igen.
  3. Bli inte lat.
  4. Be din partner om råd.
  5. Lär er vad som leder till gräl.
  6. Synka de gemensamma målen.
  7. Ta lärdom av de konflikter som ni redan har haft.

Hur vet man sitt Love Language?

Personer som har bekräftande ord som kärleksspråk känner sig sedda och älskade när deras partner berömmer och ger dem komplimanger, skriftligt som muntligt. När deras partner säger “du vet väl hur mycker jag älskar dig även om jag inte säger det så ofta” känner dem att det behövs mer bekräftelse än så.

Vilka Love Language finns det?

I alla relationer, men kanske främst en kärleksrelation eller åtminstone nära relation, är kärlekens fem språk (5 love languages) ett fantastiskt verktyg för att få en bättre relation!…Kärlekens fem vanligaste språk är enligt psykologen Gary Chapman:

  • Bekräftande ord.
  • Kvalitetstid.
  • Gåvor.
  • Tjänster.
  • Fysisk beröring.

Share this post