Allmänning

Vad ar Utvarderingsobjekt?

Vad är Utvärderingsobjekt?

Utvärderingsobjekt Elevers upplevelser av sitt eget inflytande. Huvudfrågor Hur upplever eleverna sitt inflytande inom ett antal områden. Bedömningskriterier Kvantitativt mål i skolplanen.

Vad är en kursutvärdering?

Kursvärdering innebär att studenterna på en kurs framför sina synpunkter på och erfarenheter av kursen. Detta sker ofta genom en enkät. Kursutvärdering innebär att både studenternas och lärarnas synpunkter sammanställs och dokumenteras. Här kan även andra underlag ingå, till exempel examinationsresultat.

Vad är en referensgrupp?

En referensgrupp kan bestå av personer som projektet behöver för att inhämta kunskap och kompetens. Dessa kan komma från den egna organisationen eller utifrån. Medlemmarna i en referensgrupp arbetar inte aktivt i projektet. En referensgrupp har ingen formell beslutanderätt över projektet.

Hur kan en referensgrupp bildas?

En referensgrupp kan också bildas för att skapa ett engagemang för projektet. Gruppen hålls informerad för att sprida kunskap om projektet och kan till exempel bestå av personer som ska använda sig av eller påverkas av projektets resultat. Därmed är gruppen viktig för förankringen.

Vad är referensgruppen för ett projekt?

Det betyder att referensgruppen sätts ihop innan ett projekt påbörjas och det är oftast projektledaren som väljer ut personen eller personerna som ska representera referensgruppen. Projektledaren väljer ut personerna baserat på vad projektet handlar om och vilka som projektets resultat kommer att påverka.

Varför utvärderar man i förskolan?

Ett vanligt syfte med utvärderingen i förskolan är att pedagogerna skall få ett underlag så att de kan utveckla den pedagogiska verksamheten. Utvärdering handlar mycket om att pedagogerna skall rannsaka sig själv och då är det även av stor vikt att barnen får delge sin syn på sin egen läroprocess samt verksamheten.

Share this post