Blogga

Vilka Langdpjaxor passar?

Vilka Längdpjäxor passar?

Till Rottefella passar: Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol samt pjäxor med ProLink som är Atomic efter 2017 och fler och fler av Salomons pjäxor har Prolink. Rottefella har även NIS-bindningar.

Hur funkar Kabelbindning?

Den mest klassiska formen av bindning är kabelbindningen, där en metallkabel löper runt hälen på pjäxan, vanligen i ett spår i klacken, och tvingar in den främre delen av pjäxan, där den hålls på plats av en metallkonstruktion. Konstruktionen kan inte släppa av sig själv, vilket gör att risken för skador är stor.

Vad är GripWalk?

GripWalk. En gummisula som kombinerats med plastplattor i tå och häl för att dels ge bättre kraftöverföring men också för att säkra att bindningen löser ut korrekt vid ett fall då gummit skapar oönskad friktion. Kräver bindningar med en kompatibel tådel.

Vilken längd ska man ha på längdskidor?

Vilken längd på skidorna ska du välja? För att beräkna rätt längd på dina skidor för klassisk stil bör du ta din egen kroppslängd och lägga till 15 till 20 centimeter, men också ta hänsyn till din vikt och tekniska förmåga. Dessutom så är det förnuftigt att följa tillverkarens rekommendationer.

Hur funkar SNS bindning?

SNS-bindningar bygger på sitt eget unika system och är bara kompatibla med SNS-pjäxor. Nuförtiden finns också möjligheten att ändra bindningens position på skidan. Du kan antingen flytta bindningen bakåt, för att förbättra glidet, eller framåt, för att förbättra fästet.

Vad är marker bindning?

Marker Bindningar är ett väldigt framgångsrikt märke som specialiserar sig på produktionen av skidbindningar till freeride, racing, touring och all-mountain skidåkning. Bindningar liksom Marker Griffon, Marker Kingpin och Marker Duke PT är några av de mest pålitliga bindningarna på marknaden.

Vilka pjäxor passar till nnn bindning?

Rottefella NNN är skidbindningarna för dig som har pjäxor från Alpina, Fischer, Rossignol, Salomon Prolink eller Madshus. Alla bindningar passar till alla pjäxor från dessa märken.

Vilken längd på längdskidor ska man ha?

Hur man bromsar med skidor?

När farten ökar trycker du ut hälarna så att skidspetsarna bildar en plog. Ju större plog desto mer bromsar du.

Hur stora Längdpjäxor ska man ha?

Det bästa är att mäta fotens längd och bredd, och följa tabeller i storleksguider. Ett generellt tips är att välja en storlek som är cirka 0,5–1 storlek större än vad du har i vanliga skor.

Vad är BC pjäxor?

Exempel på pjäxor för BC bindning Har du pjäxor som du vet tar lång tid att värma upp på morgonen borde du vänta med att ta på dem så länge du kan. Det är mycket man kan ordna och packa inne i tältet innan du måste ut och ta på pjäxorna.

Hur bromsar man med längdskidor?

Om man är tvungen att ploga med längdskidor ska man böja ordentligt på knäna och hålla knäna ganska nära varandra. Här gäller det också att komma långt ner. Ju bredare V du har, desto större är bromskraften. Om du bara vill bromsa lite kan du stå med en skida kvar i spåret och ploga med den andra.

Share this post