Frågor

Vilka kan inte bli polis?

Vilka kan inte bli polis?

Du måste ha fyllt 18 år. Du måste vara myndig för att få ansöka till polisutbildningen. Däremot finns ingen övre åldersgräns.

Hur mycket kostar det att plugga till polis?

Själva utbildningen är kostnadsfri. Det som kostar är att skaffa sig körkort som ingår i behörighet till polis utbildningen.

Hur många Polishögskolor finns det i Sverige?

Polisutbildningen finns på följande fem orter i Sverige: Umeå universitet, Södertörns högskola i Huddinge utanför Stockholm, Högskolan i Borås, Linnéuniversitet i Växjö samt på Malmö universitet. I Umeå, Växjö, Borås och Malmö kan du läsa utbildningen på distans.

Kan man bli polis om man har diagnos?

Personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar – som till exempel adhd, Aspergers syndrom och autism – har tidigare inte fått genomgå prövning inför antagning till polisutbildningen. Det kommer nu att ändras och sökande med denna typ av diagnoser ska få individuella bedömningar hos Plikt- och Prövningsverket.

Kan man bli polis om man äter antidepressiva?

SSRI är ett av de vanligaste läkemedlen i Sverige i dag, och något som vården försöker normalisera. Funktionsförmågan är inte beroende av en sådan medicin, och det händer heller inget särskilt om man missar att ta den. Om jag var djupt deprimerad hade jag inte sökt till polisutbildningen, det hade jag aldrig orkat.

Kan man bli polis om man har ångest?

Neurotiska, stressrelaterade och somatoforma syndrom (F40–F48): Lämpligheten grun- dar sig på en individuell bedömning. En person kan vara lämplig för utbildning inom polis- branschen när hen har tillfrisknat och är symtomfri, utan olägenheter för funktionsförmågan, inkl.

Kan man bli polis utan gymnasieutbildning?

För att vara behörig till Polisutbildningen behövs det grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b (eller 1a1+1a2) och Historia 1b (eller1a1+1a2). I grundläggande behörighet ingår att man har en gymnasieexamen så man kan inte bara läsa de kurser som krävs för den särskilda behörigheten (samhällskunskap och historia).

Vad som krävs för att bli polis?

Du måste vara svensk medborgare. Du måste ha fyllt 18 år när du ansöker till utbildningen. Du måste ha ett giltigt svenskt körkort. Du måste vara simkunnig, uppfylla fysiska-, medicinska- och psykologiska krav.

Share this post