Ny

Hur lang tid tar det att ta Skoterkort?

Hur lång tid tar det att ta Skoterkort?

Utbildningen ska ske hos en godkänd utbildare och den är minst tio timmar lång. Den består av minst tre timmars praktisk träning. Totalt kan det bli mer än tio timmar, beroende på hur du klarar de teoretiska och praktiska momenten. Du måste ha fyllt 16 år och ha gått utbildningen för att få göra kunskapsprovet.

När ingick Skoterkort i körkortet?

Köra skoter med B-körkort Har du tagit körkort eller traktorkort innan den 1 januari 2000 får du köra både snöskoter och terrängskoter. Tog du ditt körkort senare så får du köra skoter med ditt “vanliga” B-körkort under förutsättning att färden sker inom organiserad turistverksamhet, till exempel vid skotersafari.

Hur ser Skoterkörkort ut?

Utbildningen består av både teori och praktiska delar så som övningskörning. För att få göra de praktiska delarna ska du ha fyllt 15 år och 9 månader. Utbildningen ska ske hos en godkänd utbildare och den är minst tio timmar lång. Den består av minst tre timmars praktisk träning.

När behövde man ta Skoterkort?

Om du tagit ett körkort eller traktorkort innan 1 januari 2000 har du rätt att köra snöskoter med det. Har du tagit körkortet eller traktorkortet vid en senare tidpunkt måste du ha ett förarbevis för snöskoter för att få köra. Läs mer om förarbevis för snöskoter.

Hur fort får man köra snöskoter?

Du måste vara 16 år och ha förarbevis för att få köra snöskoter, om du inte tog körkort eller traktorkort före den 1 januari 2000. Det är inte tillåtet att köra snöskoter på allmän väg utom när du ska korsa vägen, eller köra kortast möjliga sträcka om terrängen är oframkomlig.

Vad kostar det att ta förarbevis för snöskoter?

Kostnaden för att ta förarbevis för snöskoter varierar, beroende på vad som ingår i utbildningen, vem som håller i den och om boende ingår. Men generellt kan man säga att det kostar från 2000 kronor och uppåt.

Hur många frågor är det på Skoterkort?

Efter utbildningen Därefter skriver du ett teoriprov på 25 frågor. Efter godkänt prov registrerar vi dig till Transportstyrelsen. Så fort det är gjort så får du börja köra, om du har med dig legimitation. Sedan skickar myndigheten ut förarbeviset för terrängskoter.

Är det lätt att ta Skoterkort?

Det är som de var att ta moppekort ungefär. När jag gjorde min kurs (ett år sen) så var vi där ca 4 timmar, skrev ett prov som jag hade alla rätt på, 25 av 25, och jag hade bara lyssnat på vad läraren sa och sen en ”uppkörning”, en lätt sicksack bana sen över en väg. Hur lätt som helst!

Share this post