Frågor

Vad ar Rattstolkning?

Vad är Rättstolkning?

En rättstolk arbetar som tolk i olika rättsliga myndighetsärenden, till exempel i processer i domstolarna, hos polisen och Migrationsverket. Rättstolken behärskar fackspråket och de vedertagna uttrycken på sina båda arbetsspråk.

Vilka klarade Revisorsexamen?

Revisorsexamen hösten 2021 Det var 82 stycken som klarade revisorsexamen vilket ger 41 procent. Resultatet skickades ut med e-post den 26:e januari. Sista datum för att begära förnyad bedömning är den 11:e februari och en sådan begäran skickas till [email protected].

Vad innebär teleologisk Rättstolkning?

Subjektiv teleologisk tolkning: att tolka lagen utifrån det syfte lagstiftaren hade när lagen stiftades (se förarbeten till lagarna). Objektiv teleologisk tolkning: att tolka lagen utifrån dess funktion i samhället. E contrario tolkning innebär att man gör en slutsats om att det omvända ska gälla.

Hur många klarar Revisorsprovet?

Det var 72 procent, 72 tentander, som fick godkänt på provet och som nu har fått möjligheten att bli auktoriserade revisorer. Att 72 procent klarar provet är inte vanligt och det är endast vårens prov 2015 som har en högre andel som fått godkänt, då var det 74 procent som fick godkänt.

Hur kan man bli auktoriserad tolk?

Hur du blir auktoriserad Specialistkompetenserna är enbart tillgängliga att ansöka om för redan auktoriserade tolkar. Samtliga sökande ska genomgå en prövning som består av ett kunskaps- och färdighetsprov i tolkning mellan svenska och ett främmande språk. Förutom kunskapsprov ska man genomgå en redbarhetsprövning.

Vad är en auktoriserad tolk?

En auktoriserad tolk är vanligtvis en mognare tolk som innan auktorisationen har genomgått en erkänd tolkutbildning på folkhögskola eller på universitet samt har flera års arbetslivserfarenhet på nacken.

Vilka klarade Revisorsexamen 2022?

Det var 82 stycken som klarade revisorsexamen vilket ger 41 procent. Resultatet skickades ut med e-post den 26:e januari. Sista datum för att begära förnyad bedömning är den 11:e februari och en sådan begäran skickas till [email protected]. De som får underkänt kan begära en förnyad bedömning.

Share this post