Rekommendationer

Vad ar ett 24 8 forhor?

Vad är ett 24 8 förhör?

Om försvarares närvaro anses erforderlig vid förhöret, men någon försvarare inte kan vara närvarande, bör det hållas ett kortfattat 24:8-förhör där misstänkt underrättas om brottsmisstanken och bereds tillfälle att ange sin inställning för att i vart fall kunna freda sig mot frihets- berövandet.

Vad är ett 23 3 förhör?

Första stycket 3 gäller även förhör som avser brott där målsäganden har utsatts för våld av en misstänkt som är närstående eller tidigare närstående till målsäganden eller där omständigheterna är sådana att målsäganden har ett befogat intresse av att förhör hålls av en person av visst kön. Förordning (2021:278).

Vad räknas som förhör?

Under ett förhör kontrollerar polisen din identitet och du får veta vad du är misstänkt för. Du får möjlighet att lämna din berättelse om det inträffade och din inställning till det du är misstänkt för. Du har rätt att begära att en advokat närvarar vid förhöret och också rätt att inte uttala dig.

Vilka håller i förhör?

Därefter förhörs den misstänkta personen av åklagare, försvarare och domstol. Om det finns vittnen kallas dessa in, de får avlägga ed och förhörs sedan. När all bevisning har redovisats och alla förhör har hållits går domstolen igenom den misstänktas personliga förhållanden (personalia).

Vad är Primärutredning?

Det innebär bl. a. att i s. k. bomfall vid kroppsvisitation av misstänkta narkomaner, behörig undersökningsledare skall besluta att lägga ned förundersökningen. I fråga om primärutredningen betonade departementschefen vidare att den misstänkte självfallet inte skulle ha sämre ställning än vid förundersökning.

Vad ska ett förhör innehålla?

Vid förhöret skall den misstänkte delges misstanken. Han har redan i detta skede av förundersökningen rätt till försvarare och detta skall han informeras om. Syftet med förhöret är att höra den misstänktes inställning till brottet.

Share this post