Ny

Nar halls 24 8 forhor?

När hålls 24 8 förhör?

I Sverige är ett 24:8-förhör, efter rättegångsbalkens 24 kapitel 8 paragraf, hålls med en misstänkt efter det att denne gripits. Vid förhöret skall den misstänkte delges misstanken. Han har redan i detta skede av förundersökningen rätt till försvarare och detta skall han informeras om.

Vad innebär 24 8 förhör?

Om försvarares närvaro anses erforderlig vid förhöret, men någon försvarare inte kan vara närvarande, bör det hållas ett kortfattat 24:8-förhör där misstänkt underrättas om brottsmisstanken och bereds tillfälle att ange sin inställning för att i vart fall kunna freda sig mot frihets- berövandet.

Vem beslutar om 23 6 förhör?

6 § Uppkommer under förundersökning fråga om hämtning till förhör och skall förhöret ej hållas av undersökningsledaren, åligger det förhörsledaren att skyndsamt underställa frågan undersökningsledarens pröv ning, såvida ej förhörsledaren äger gripa den som skall höras eller jämlikt 23 kap.

När hålls förhör?

Frihetsberövande. Om du blivit gripen av polis för att du anses vara misstänkt för ett brott förs du till en polisstation och ett inledande förhör hålls med dig. Du får information om vilka brott som du misstänks för, din identitet fastställs, du tillfrågas om du vill ha biträde av en advokat.

Vad händer efter ett förhör?

Vad händer efter förhöret? Efter förhöret kommer polisen rapportera till åklagaren eller den polis som leder utredningen vad som kommit fram. Är det ett mindre allvarligt brott sker rapporten till åklagaren inte förrän utredningen slutförts.

Vad räknas som förhör?

I samband med att förhör hålls med den som är misstänkt ska denne underrättas om vilket brott hen är misstänkt för. Den misstänkte ska också få möjlighet att berätta hur hen ställer sig till anklagelserna, det vill säga, om brottet eller brotten erkänns eller förnekas.

Share this post