Ny

Vad kan det innebara att en arbetsgivare skaffar upplysningar om arbetssokande?

Vad kan det innebära att en arbetsgivare skaffar upplysningar om arbetssökande?

Varför vi registrerar uppgifter om dig Registren är till för att underlätta för oss att matcha dig mot lediga jobb och för att ge dig extra stöd, till exempel praktikplats. Du bestämmer själv, tillsammans med oss, de uppgifter om dig som får lämnas till arbetsgivare som har ett ledigt jobb.

Hur hittar jag min handläggare på Arbetsförmedlingen?

Du kan ställa frågor till chatbotten, vår digitala medarbetare, eller ställa frågor i vårt fält för vanliga frågor. Men räcker inte hjälpen på webbplatsen går det alltid bra att ringa och prata med en arbetsförmedlare på 0771-416 416 eller chatta. Loggar du in med bank-id får du hjälp med ditt ärende.

Vad är ett anordnarbidrag?

För att komma fram till hur mycket funktionsnedsättningen påverkar den anställdes arbetsförmåga gör Arbetsförmedlingen en utredning tillsammans med dig och den anställde. Du kan också få ersättning för särskilda kostnader med högst 130 kronor per dag – ett så kallat anordnarbidrag.

Hur kan jag byta min handläggare på Arbetsförmedlingen?

– Det tar för mycket tid och kraft, säger Christer Andersson, sektionschef. Christer Andersson berättar att Södertäljes kontor är indelat i sektioner och beroende på i vilket skede av arbetslöshet man är så flyttas man till olika sektioner, så man ska byta handläggare ett par gånger.

Hur länge måste man ha varit inskriven på Arbetsförmedlingen?

Du måste vara helt arbetslös och ha varit inskriven hos oss under minst fyra veckor efter att du blev arbetslös. Tänk på att ansöka innan du reser. Du ansöker hos Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF.

Kan man få ersättning för busskort?

För dagliga resor kan du få ersättning för den del av resekostnaderna som ligger över 600 kronor per månad, eller för den kostnad som ligger över normal dagpendling där du bor. För resor vid anställningsintervju får du ersättning med högst 2 500 kronor.

Kan man bli nekad aktivitetsstöd?

För att du inte ska riskera att bli utan ersättning är det viktigt att du sköter ditt arbetssökande och tackar ja till de möjligheter du får så att du inte förlänger din arbetslöshet. Det innebär till exempel att du behöver följa den planering du har med oss och delta i möten och andra aktiviteter vi kommer överens om.

Share this post