Frågor

Hur faster man reglar i betong?

Hur fäster man reglar i betong?

Om det är lättare infästning så räcker det med en vanlig nylonplugg eller en spikplugg. Vid lite tyngre laster behöver du däremot använda en betongskruv, expander eller fasadplugg. För att fästa en träregel i en betongvägg är det enklare med en fast plugg än en expander.

Hur sätta Spikplugg?

Spikplugg monterar du mycket enkelt. Borra, slå in med hammare och montaget är klart. Vill du lossa pluggen, skruvar du bara ut spiken med en skruvmejsel.

Vad används Spikplugg till?

Plugg från ESSVE används för att sätta upp något i porösa material som betong, lättbetong och tegel.

Hur mycket vikt klarar en Spikplugg?

De minsta spikpluggarna klarar vikter upp till 6 kilo i lättbetong och motsvarande 30 kilo i tegel. De större spikpluggarna klarar av vikter upp mot 100 kilo i betong.

Hur lång ska pluggen vara?

Om du inte har kvar förpackningen kan du använda dig av följande tumregel: Välj en skruv som är 1 mm mindre i diameter så länge pluggen är 6 mm eller mindre i diameter. Grövre pluggar kräver ofta att skruven är 2 mm mindre i diameter. Skruven ska vara minst 5 mm längre än pluggen, helst 10 mm.

Hur lång Spikplugg?

Vid val av skruv till plugg tänk på att skruven skall ha en längd som motsvarar längden på pluggen + fästdetaljen och ytterligare ca 5 mm. Detta för att full ex- pansion på pluggen och därmed högsta hållfasthet på infästningen skall uppnås.

Hur tar man bort Spikplugg?

Behöver man ta ut en plugg kan man göra det utan ansträngning med en korkskruv – helst en med vingar. Det fungerar inte bara med träpluggar, utan även med plast- och nylonpluggar.

Kan man skruva i betong utan plugg?

Betongskruv från ESSVE är avsedd för snabb och enkel förankring i betong, tegel, hålsten och håltegel. Specialhärdad skruv som dras direkt i ett borrat hål, utan plugg. Finns i olika varianter och ytbehandlingar. Lättbetongskruv används för att fästa något i porösa material.

Share this post