Rekommendationer

Vad star CPC for?

Vad står CPC för?

Svar: Cost Per Klick. Dvs. Kostnad Per Klick. Avser kostnaden för ett klick på en annons.

Hur räknar man ut CPA?

Rekommendationen beräknas utifrån ditt faktiska CPA-resultat de senaste veckorna. Eftersom beräkningen också tar hänsyn till trafik kan det genomsnittliga målet variera något beroende på trafiken på de platser där dina annonser visas.

Vad betyder Impressions marknadsföring?

En impression eller visning är ett mätvärde som används normalt inom annonsering för att visa ur många gånger en annons har blivit visad. Många gånger delas det in i unika visningar (Unique impressions) eller impressions. Antallet impressions säger något om hur mycket exponering du har fått på din annons.

Vad betyder Click Through Rate?

Klickfrekvens (CTR) kan användas som mått på hur effektiva dina sökord, betalannonser och gratisannonser är. CTR anger antalet klick på din annons dividerat med antalet gånger som annonsen visades: klick ÷ exponeringar = CTR. Om du till exempel får fem klick och 100 exponeringar blir CTR 5 %.

Vad kostar CPM?

CPM är engelska och en förkortning av ”Cost per mille” eller ”Cost per thousand” och blir på svenska kostnad per tusen. Vad man menar är kostnaden för tusen visningar. Dvs. hur mycket det kostar för en kampanj, en annons eller ett inlägg att nå ut till 1000 personer.

Vad är en impression?

Vad är impressions? En impression så som vi kommer att tolka det i detta blogginlägg är när en person exponeras för ditt budskap eller varumärke. Det kan vara en annons, logotyp eller bara ett omnämnande i något sammanhang. I båda dessa sammanhang är det ett exakt mått för hur många impressions du har.

Vad är en bra CTR på Facebook?

Som referenspunkt är den genomsnittliga CTR:en för en Facebook-annons 0,9% och 0,26% för en LinkedIn-annons. CTR för dina sociala kampanjer är viktigt eftersom det är en indikator på annonsens kvalitet. Ju fler människor som ser din annons och klickar på länken, desto mer relevant och engagerande är annonsen.

Share this post