Trendig

Kan jag lasa samma kurs tva ganger?

Kan jag läsa samma kurs två gånger?

Allmänna krav och regler Du ska inte läsa samma kurs två gånger, oavsett om kursen ges i Lund eller någon annanstans. Om du läser kurser inom samma område som du läst tidigare eller planerar att läsa förekommer ofta viss överlappning, precis som om du läser flera kurser inom samma ämne i Lund.

Vad händer om man tackar nej till universitet?

Nej, om du söker en kurs eller ett program och tackar nej innan du registrerat dig och påbörjat utbildningen påverkas inte dina möjligheter att bli antagen. Däremot kan du inte automatiskt antas till samma kurs på samma lärosäte igen om du påbörjat utbildningen.

Får man läsa en kurs två gånger universitet?

Du kan få studiemedel för att läsa om en kurs på högskola som du inte klarat, men då måste du omregistrera dig på kursen. Du kan bara få studiemedel för de poäng du inte tidigare klarat av kursen.

Kan man tacka nej till reservplats universitet?

Om du blivit antagen eller står som reserv, måste du tacka ja för att behålla din plats. Du tackar även nej till de utbildnings- eller reservplatser som du inte är intresserad av.

Kan man tacka nej till reservplats?

Jag tackar NEJ till erbjuden plats och vill INTE stå som reserv. Du vill inte ha den plats du är antagen på och vill inte heller stå kvar i reservkö till högre val. Jag vill delta i reservantagningen. Detta svarsalternativ finns bara på antagningsbesked om du inte har kommit in på något av dina val.

Kan man få retroaktivt från CSN?

Ja, men bara för fyra veckor bakåt i tiden räknat från när din ansökan kom in till CSN. Vänta därför inte för länge med att ansöka om studiemedel eller studiestartsstöd.

Hur långt tillbaka kan man få CSN?

Hur långt tillbaka kan man ansöka om CSN?

Du kan ansöka om studiemedel så fort du har valt en utbildning, du behöver alltså inte ha blivit antagen. Det finns inget sista datum för att ansöka, men du kan bara få studiemedel för fyra veckor bakåt i tiden från den vecka vi får in din ansökan.

Share this post