Trendig

Vem gifte sig Sara Svensson med?

Vem gifte sig Sara Svensson med?

I oktober 1998 gick Svensson i Knutbyförsamlingens träningsskola och upplevde att Gud ville att hon skulle flytta dit. Hon gifte sig i september 2000, men flyttade i juni 2001 in hos Helge Fossmo.

Vem mördade i Knutby?

Vad hände i Knutby? År 2004 blev en kvinna vid namn Alexandra Fossmo mördad i Knutby, hon blev skjuten i huvudet med flera skott när hon låg och sov. Hennes man Helge Fossmo, 50, åtalades för att ha fått Sara Svensson, i media kallad ”barnflickan” till att begå mordet. Parets granne skadades också svårt.

Vad hände med Sara Svensson?

År 2004 dömdes Sara Svensson för mord och mordförsök i det uppmärksammade Knutbydramat. Nyheter24 reder ut vad som hände därefter: straffet, frigivningen, utbildningen och livet idag.

Hur lever Sara Svensson idag?

Sara Svensson släpptes 2011 och sedan dess har hon levt i en mindre ort i Mellansverige, och inte låtit sig intervjuas av medier. I ett nytt mejl skriver hon nu till Expressen att hon värnar mycket om sitt privatliv och att hon inte vill bli mer offentlig och därför inte vill vara med i ytterligare en stor intervju.

Vem är Peter Gembäck i Knutby serien?

Under en sex års tid var hon utfryst och utsatt i sekten, samtidigt som hennes man Peter Gembäck, 48, tillhörde den innersta kretsen allra närmast Åsa Waldau, som kallades för Kristi brud.

Vem var Kristi brud Knutby?

Åsa Waldau, men även känd som ”Kristi brud” i Knutbydramat, fick miljonbelopp och guld av församlingsmedlemmarna. Idag lever hon ett liv i det dolda och har betydligt mindre pengar att leva på. Åsa Waldau påstod att hon var trolovad med Jesus och kallades därmed för ”Kristi brud”.

Vad gör Helge Fossmos barn idag?

Även om de i dag ”vet” att jag är oskyldig så är det inte konstigt om de ställer sig frågan: ”Har han gjort det här?” Och det måste de få undra, har Fossmo tidigare sagt till Café. Numera är barnen vuxna, och lever sina liv i det dolda.

Vad gör Peter Gembäck idag?

Gembäck gav ut boken “Knutby inifrån” år 2020 och idag utkommer boken på finska. Peter Gembäck är mitt uppe i en livskris just nu. De tjugo åren i Knutbysekten är bakom honom, men han lider av PTSD med suicidala tendenser och processen att hitta sitt nya jag och vad han tror på är lång och svår.

Share this post