Frågor

Vilka program har Arbetsformedlingen?

Vilka program har Arbetsförmedlingen?

Vad är Arbetsförmedlingens program?

  • arbetsmarknadsutbildning.
  • arbetspraktik.
  • etableringsprogrammet.
  • förberedande insatser.
  • jobb- och utvecklingsgarantin.
  • jobbgaranti för ungdomar.
  • projekt med arbetsmarknadspolitisk inriktning.
  • stöd till start av näringsverksamhet (Starta eget)

Hur deltar jag i ett program Arbetsförmedlingen?

Arbetsförmedlingen erbjuder olika stöd för dig som är inskriven hos oss. Några av stöden kallar vi för program. När du deltar i ett program kan du ansöka om aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning. Vilken ersättning du får beror på vilket program du deltar i och hur gammal du är.

Hur hjälper Arbetsförmedlingen arbetslösa?

Personligt stöd av en arbetsförmedlare via telefon, chatt eller ett bokat möte. Till exempel kan du få hjälp med planering, gå igenom din kompetens och hur arbetsmarknaden ser ut. Råd om hur du väljer yrke och hittar jobb. Ge extra stöd om du har en funktionsnedsättning, diagnos, sjukdom eller annan svårighet.

Vad betyder arbetsmarknadspolitiska program?

Arbetsmarknadspolitisk verksamhet är statliga åtgärder som ska främja sysselsättning, motverka arbetslöshet och underlätta omställningar på arbetsmarknaden. Arbetsmarknadspolitiken syftar till att alla människor som kan ska ha möjlighet att delta i arbetslivet.

Vad gör man i ett arbetsmarknadspolitiskt program?

De arbetsmarknadspolitiska insatserna och programmen är en viktig del av Arbetsförmedlingens verksamhet och består av program med aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning, stöd till arbetsgivare vid anställning och insatser för personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga.

Vad innebär det att vara aktivt arbetssökande?

Arbetsförmedlingen kommer att ställa krav på dig när du är arbetslös. du måste vara aktivt arbetssökande. Det innebär att du ska göra allt du kan för ta dig ur arbetslösheten. du måste söka alla lämpliga arbeten som finns på arbetsmarknaden.

Hur kan Arbetsförmedlingen hjälpa en arbetssökande på olika vis?

Vi hjälper arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra Vi finns där våra kunder finns – på webben, via telefon, chatt och videomöten samt på våra kontor från norr till söder. Alla våra tjänster är avgiftsfria.

Vad är Etableringsinsatser?

Etableringsinsatserna ska stödja nyanlända att så snabbt som möjligt komma in i arbets- och samhällslivet. Svenska för invandrare (sfi) är en obligatorisk del av etableringsplanen och en viktig insats för att ge grundläggande kunskaper i svenska.

Share this post