Ny

Ar polisutbildningen akademisk?

Är polisutbildningen akademisk?

Polisutbildningen är i dag ett akademiskt huvudområde vid Linnéuniversitetet, från 2017 ger hela polisutbildningen högskolepoäng.

Hur många högskolepoäng är polisutbildningen?

Utbildningen är fyra terminer (120 hp) på universitetet plus sex månaders aspirantutbildning i en polisregion. Det finns två sätt att läsa polisprogrammet i Umeå: helt på plats på campus, eller på distans.

Hur många högskolepoäng ger polisutbildningen?

Den nuvarande grundutbildningen till polisman ska omformas till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng som ska benämnas polisexamen. Gymnasiebetygen ska få större betydelse för antagningen till utbildningen.

När blev polisutbildningen högskoleutbildning?

Polisutbildningen vid Umeå universitet har getts på uppdrag av polisen sedan år 2000, men polisstudenterna har inte kunnat erhålla högskolepoäng i polisiärt arbete eftersom detta inte funnits som ”huvudområde”.

Är det läskigt att vara polis?

Poliser befinner sig många gånger i utsatta situationer som kan bidra till känslomässigt svåra upplevelser, samtidigt uppfattas poliser som starka och många gånger odödliga. Forskning visar att det finns lite utrymme och acceptans till känsloyttringar inom den polisiära kulturen.

Hur går Polisprövning till?

I psykologens uppgift ingår att bedöma om det finns något som kan äventyra din lojalitet och pålitlighet. Resultaten från det teoretiska testet och personlighetstestet tillsammans med psykologintervjun är underlag för att bedöma din lämplighet att antas till utbildningen och att arbeta som polis.

Hur svårt att bli polis?

Innan du söker måste du veta om att polisyrket är ett utsatt yrke, att både hot och våld är vår vardag.” Diana, 33 år, nyutexaminerad: ”Det är viktigt att förstå vilket stort ansvar du har som polis. Du bör också vara förberedd på att det blir en mental resa.

Share this post