Rekommendationer

Hur gammal maste man vara for att fa massage?

Hur gammal måste man vara för att få massage?

Vi har ingen utsatt åldersgräns, men vi undviker helst att behandla barn under 16år då vi är inriktade på Djup klassisk massage och inte har någon specifik barnmassage utbildning.

Hur går det till när man får massage?

Under behandlingen arbetar man direkt på muskler och hud och du får därför vara avklädd på de delar som ska masseras. Delar som inte masseras för tillfället täcks över med handdukar för att man inte ska känna sig avklädd och för att slippa frysa. Underkläderna behåller man på.

Kan barn få massage?

Massera när barnet är lugn och vill ha kontakt Råd när du vill ge ditt barn massage: Barnet behöver vara lugn och avslappnad. Massera inte när barnet skriker och spänner sig. Det behöver vara lugn och ro kring barnet innan du börjar massera.

Hur massera barn?

Massera när barnet är lugn och vill ha kontakt

  1. Barnet behöver vara lugn och avslappnad.
  2. Det behöver vara lugn och ro kring barnet innan du börjar massera.
  3. Det behöver vara lagom temperatur så att barnet inte fryser.
  4. Bästa tidpunkten för massage är när barnet är lugn och vill ha kontakt.
  5. Vänta en stund om hen har ätit.

Får man massera barn?

istället för att massera och man kanske använder till exempel en leksak och kryper med den längs med ryggen istället för direktkontakt. Man får helt enkelt vara kreativ och tänka lite annorlunda. Hon betonar barnets rätt att säga nej till massagen, och det gäller alla barn – särskilda behov eller ej.

Är massage hälsosamt?

Många studier visar att regelbunden massage har hälsofördelar som ökad blodcirkulation samt motverkar stress och ångest. När vi låter kroppen gå ner i varv ger vi den även möjlighet till återhämtning och att läka – med regelbunden massage får du ta del av all nytta och kommer märka hur du börjar må bättre.

Share this post