Trendig

Hur mycket pengar far man for 10-dagar?

Hur mycket pengar får man för 10-dagar?

I Kassakollen kan du enkelt och snabbt se ungefär hur mycket ersättning du får för dina 10-dagar. Du får knappt 80 procent av din lön.

Vem betalar pappans 10-dagar?

En medarbetare som har blivit förälder, men inte varit gravid, har rätt att vara ledig i samband med att barn föds eller adopteras. Det är Försäkringskassan som betalar ersättning för 10-dagar till medarbetaren. Du som arbetsgivare betalar ingenting.

Vem betalar ut föräldralön?

När en anställd är föräldraledig får hen ersättning från Försäkringskassan, så kallad föräldrapenning. Enligt många kollektivavtal har den anställda dessutom rätt till ytterligare ersättning, så kallad föräldrapenningtillägg (FPT) som betalas ut genom AFA-försäkring eller föräldralön som betalas av arbetsgivaren.

https://www.youtube.com/watch?v=LJOhhATYQ4s

Vad får man för bidrag som förälder?

Har du ensam vårdnad får du 1250 kronor i månaden. Har du två eller flera barn så får du automatiskt också flerbarnstillägg. Barnbidraget höjden den 1 mars 2018 med 200 kronor från tidigare 1050 kronor. Barnbidrag får barnet till och med det kvartal då barnet fyller 16 år.

Hur mycket kan jag få i bidrag?

Hur mycket pengar du kan få i bidrag beror på hur många som bor i hushållet, din inkomst och förmögenhet, bostadskostnad och bostadsyta. Ansökan om bostadsbidrag görs via Försäkringskassan. Tillsammans med din ansökan behöver du bifoga dokument om din boendekostnad och uppgifter om din inkomst.

Kan man ta ut lägsta dagar för att skydda SGI?

SGI:n är skyddad under barnets första år. Från och med ettårsdagen behöver man tänka på att skydda den. Det kan man göra t ex genom att ta ut minst fem föräldrapenningdagar i veckan om man är helt ledig. Arbetar man mindre så behöver man fylla upp med föräldradagar i samma omfattning som man minskar sin arbetstid.

Har båda föräldrarna rätt till ersättning för ditt barn?

När barnet är allvarligt sjukt har båda föräldrarna rätt till ersättning för samma barn och tid under ett obegränsat antal dagar. Om ditt barn är allvarligt sjukt ska läkaren skriva ett utlåtande. Det ska innehålla en diagnos och beskrivning av barnets sjukdom och behandling.

Hur många dagar tar ersättningen ut för föräldrapenning?

Föräldrapenning betalas ut i 480 dagar för ett barn. I 390 dagar baseras ersättningen på den inkomst du har (dagar på sjukpenningnivå). De övriga 90 dagarna är ersättningen 180 kronor per dag (dagar på lägstanivå) De första 180 dagarna som tas ut för barnet måste vara dagar på sjukpenningnivå.

Hur lång är ersättningen för föräldrapenning för barn?

Föräldrapenning betalas ut i 480 dagar för ett barn. I 390 dagar baseras ersättningen på den inkomst du har (dagar på sjukpenningnivå). De övriga 90 dagarna är ersättningen 180 kronor per dag (dagar på lägstanivå). Om du har ensam vårdnad om barnet har du rätt till alla 480 dagarna.

När Kan du ta ut föräldrapenning till och med första året i grundskolan?

Du kan ta ut föräldrapenning till och med den dag då ditt barn avslutat första året i grundskolan. Om ditt barn fyller 8 år efter skolavslutningen kan du ta ut föräldrapenning till och med den dagen barnet fyller 8 år. Om ditt barn är fött den 1 januari 2014 eller senare.

När betalas 10-dagar ut?

Hur mycket får man pappadagar?

Om du har ensam vårdnad Föräldrapenning betalas ut i 480 dagar för ett barn. I 390 dagar baseras ersättningen på den inkomst du har (dagar på sjukpenningnivå). De övriga 90 dagarna är ersättningen 180 kronor per dag (dagar på lägstanivå). Om du har ensam vårdnad om barnet har du rätt till alla 480 dagarna.

Share this post