Populära

Far man arbeta pa annat foretag under permitteringen?

Får man arbeta på annat företag under permitteringen?

Arbete för annan arbetsgivare under permittering Du kan arbeta för en annan arbetsgivare medan du är permitterad. Om du är heltidspermitterad eller permitterad med förkortad arbetsvecka får du då i stället jämkad dagpenning.

Hur påverkas semester av permittering?

Du kommer inte att få färre semesterdagar, permitteringen kommer inte att påverka din semesterlön och du kan ansöka om semester som vanligt. Om arbetstagaren har en planerad obetald semester har arbetstagaren rätt att avstå ifrån den, du kan därför inte tvingas till obetald semester under permitteringen.

Hur blir det med semester vid Korttidspermittering?

En arbetstagare ingår i korttidspermittering under semesterperioden med en nedgång i arbetstid med 60 %. Arbetstagaren tar ut fyra veckors semester och förbrukar som vanligt 20 betalda semesterdagar. Semesterlönen beräknas från den 100 % lönen arbetstagaren hade innan korttidspermitteringen och nedgången i lön.

Vad gäller uppsägning av arbetsavtal under permitteringstiden?

Uppsägning av arbetsavtal under permitteringsperioden Om en arbetstagare sägs upp under den tid han eller hon är permitterad har arbetstagaren rätt till lön för uppsägningstiden. Om arbetstagaren själv säger upp sitt arbetsavtal så att det utgår under permitteringstiden är man inte skyldig att iaktta uppsägningstiden.

Har en permitterad anställd rätt till samma lön?

Vanligtvis har en permitterad anställd rätt till samma lön som han eller hon har vid arbete. med ett nytt förslag som innebär att arbetsgivare kan låta sina anställda gå ner i arbetstid med upp till 80 procent och staten kommer att stå för den största delen av kostnaden.

När har permitteringen varat utan avbrott?

När permitteringen har varat utan avbrott i 200 kalenderdagar har den permitterade arbetstagaren rätt till lön för uppsägningstiden enligt den uppsägningstid som arbetsgivaren följer. Arbetstagaren har rätt att ta emot arbete hos annan arbetsgivare medan permitteringen pågår.

Share this post