Populära

Far partner folja med pa ultraljud NAL?

Får partner följa med på ultraljud NÄL?

Ingen närstående får följa med vid kontroll. Patient och närstående provtas vid inläggning. En symtomfri partner får delta på BB i mån av plats i enkelrum. Partner/anhörig på BB har möjlighet att köpa mat från matautomat på avdelningen.

Får man gå in på NÄL?

Från och med 9 december 2021 är huvudentréerna på NÄL och Uddevalla sjukhus stängda för fri inpassering och bemannade med värdar. Generella besöksrestriktioner gäller i NU-sjukvården. Syftet är att minska spridningen av covid-19 i samhället.

Får partner vara med på ultraljud Västra Götaland?

Utöver besök på barnmorskemottagningen, erbjuds 1-2 ultraljudsundersökningar under din graviditet. Din partner är välkommen att följa med på besöken, men vid ett tillfälle vill barnmorskan gärna träffa dig enskilt. Prata med din barnmorska om det är någon undersökning som du känner dig tveksam till att göra.

Får man besöka patienter på sjukhus?

Besök till patient som ligger inlagd på sjukhus: Patienter på vårdavdelningar får bara ta emot besök om de har särskilda behov. Behovet kan exempelvis vara svårt sjuk patient, barn eller besök som behövs för patientens vård eller rehabilitering. Patienter får bara ta emot ett besök per dag.

Får man ha med sin partner på ultraljud?

Den 13 januari infördes förbud för partner att följa med vid tidigt rutinultraljud och/eller KUB. Det gäller på både barnmorskemottagningar och mottagningar på sjukhus. Det kan göras undantag för besöksförbudet om det finns mycket speciella omständigheter.

Får partner följa med till barnmorskan Västra Götaland?

Från den 14 februari välkomnar vi partner/närstående vid tre besök under graviditeten; Vid inskrivning, vid besök i graviditetsvecka 25 och vid besök i graviditetsvecka 37. Den kvarvarande besöksrestriktionen gäller tills vidare för att undvika trängsel i väntrummen.

Får anhörig följa med på ultraljud?

Från och med den 26 juli får en partner eller annan medföljande anhörig vara med på ultraljudsundersökning. Under pandemin har partner/anhörig kunnat närvara digitalt via videomöten men är nu åter välkommen att på plats få se de första bilderna av fostret.

Får partner följa med till barnmorskan?

Besöken är gratis för dig. Som blivande medförälder är du välkommen att följa med på besöken hos barnmorskan, om den som är gravid vill det. Du kan också ställa frågor och få stöd.

Kan man tacka nej till behandling?

Hälso- och sjukvård är frivillig och behandling ska ske med ditt samtycke. Du kan alltså tacka nej till medicinering och behandling. Vissa undantag gäller vid psykia- trisk tvångsvård och vård enligt smittskyddslagen.

När får partner följa med på ultraljud Västra Götaland?

Barnmorskemottagningar i Västra Götalandsregionen – Barnmorskemottagning. Covid-19 klassas från och med 1 april 2022 inte längre som en samhällsfarlig sjukdom. Vi välkomnar från den 4 april partner/stödperson att närvara vid besök hos barnmorska eller läkare i samband med graviditet.

Kan man avstå cancerbehandling?

Många litar på behandlande läkare Man har rätt till information om riskerna med att avstå från eller avbryta en behandling. Gör man det mot läkarens inrådan, upphör vårdens ansvar. Men om man sedan kommer tillbaka för att åter få behandling, blir vården förstås ansvarig för den nya behandlingen.

Får partner följa med på ultraljud?

Share this post