Allmänning

Hur ar det att jobba som tunnelbaneforare?

Hur är det att jobba som tunnelbaneförare?

Verksamheten är öppen dygnet runt och därmed kan både utbildning och arbetstid under anställning innebära tidiga morgnar, kvällar och nätter. För att trivas i rollen som tunnelbaneförare är du stabil, lugn och ansvarsfull.

Vad är MTR?

MTR Corporation Limited är ett företag baserat i Hongkong som bland annat äger och sköter driften av Hongkongs tunnelbana, Mass Transit Railway (MTR). De har kontrakt på drift av järnvägsnät i Storbritannien och Australien samt verksamhet i Sverige (se nedan).

Hur är det att jobba på MTR?

Arbetstider kunde inte anpassas med hänsyn till att hon har barn. Företaget har dessutom en senioritetsprincip, och som nyanställd jobbar man ofta eftermiddagar och kvällar. ”Om din situation skulle komma att förändras är du varmt välkommen att söka jobb på MTR”, står det i mejlet.

Hur kan du bidra till vår verksamhet MTR?

MTR ska bidra till en hållbar samhällsutveckling med hänsyn till sociala, ekologiska och ekonomiska aspekter. Vår viktigaste hållbarhetsfråga är att få fler att resa med oss, istället för med bil eller flyg, genom att erbjuda det mest attraktiva färdsättet.

Hur mycket tjänar en tågförare SL?

Lön – så mycket tjänar en lokförare. 28/04/2021 (uppdaterad 10/11/2021) – En lokförare tjänar i snitt 39 700 kr i månaden, enligt statistik från Statistikmyndigheten SCB. Eftersom yrkeskåren använder sig av tarifflön är ingångslönen lika för personer på samma arbetsplats.

Hur mycket tjänar man som tunnelbaneförare?

39 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vem äger MTR tåg?

MTR Nordic AB är ett helägt dotterbolag till det brittiska företaget MTR Corporation UK, som i sin tur ingår i den Hongkong-baserade koncernen MTR Corporation.

Hur mycket tjänar Stationsvärd?

31 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad innebär Arbetsgivarrollen?

Arbetsgivarrollen handlar om att omsätta arbetsgivarpolitiken i det dagliga handlandet genom att till exempel främja en god arbetsmiljö, använda dialogen som verktyg, sätta lön och att tillämpa ett inkluderande synsätt i verksamheten.

Varför vill man jobba på MTR?

Vårt arbete ska förbättra både resa och destination. Vi vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar. MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare. Det innebär att vi både har ett stort ansvar och stora möjligheter att bidra till social hållbarhet i de samhällen där vi verkar.

Vem har huvudansvaret for arbetsmiljön på ett företag?

Arbetsgivaren har huvudansvaret och ska tillsammans med anställda och skyddsombud ta fram rutiner för att säkerställa en bra arbetsmiljö. Arbetsgivaren ska genomföra alla åtgärder som behövs för att förhindra att arbetstagarna drabbas av olyckor eller sjukdom.

Vad tjänar man på MTR?

Hur mycket tjänar man om man kör tunnelbana?

Hur lång tid tar det att utbilda sig till lokförare?

MTR:s Yrkeshögskoleutbildning följer branschens standard om 44 veckor heltidsstudier. MTR bedriver utbildningen med närhet till både tåg och spårmiljö och inriktningen är både av praktisk och teoretiska karaktär, vilket ger studenterna de bästa förutsättningar att lära sig yrket.

Hur får man jobb som lokförare?

Utbildning till Lokförare finns inom Yrkeshögskolan. Den är på 220-300 yh-poäng. För att kunna bli antagen till utbildningen, måste man bland annat med godkänt resultat genomgå några tester som är utformade av psykologer, testerna är godkända enligt Transportstyrelsens krav.

Vad krävs för att bli Tunneltågförare?

För att bli anställd som Tunneltågförare måste man ha fyllt 20 år första utbildningsdagen och bli godkänd i godkänd i en rad arbetspsykologiska lämplighetstester. Man måste också bli godkänd vid en obligatorisk läkarundersökning, där bland annat syn- och hörseltest görs.

Vad kostar det att utbilda sig till lokförare?

Lokförare utbildning

Utbildningsform/Typ Start Pris
Yrkesutbildning CSN-berättigad & kostnadsfri Löpande 950000 SEK
Yrkeshögskola CSN-berättigad & kostnadsfri Löpande
Yrkesutbildning Program Löpande 950 000 SEK
Yrkeshögskola CSN-berättigad & kostnadsfri

Share this post