Trendig

Hur lange har barn och ungdomar fri tandvard?

Hur länge har barn och ungdomar fri tandvård?

Från den 1 januari 2019 blir tandvården avgiftsfri för alla upp till 23 års ålder. Regeringen har därför beslutat att justera åldersgränsen för det förhöjda allmänna statliga tandvårdsstödet.

Hur gammal måste man vara för att få gratis tandvård?

Du som är försäkrad i Sverige har kostnadsfri tandvård till och med det år du fyller 23 år. Det år du fyller 24 år och ska betala tandvården själv kan du få statligt tandvårdsstöd. Om du har särskilda behov av tandvård, kan du även ha rätt till tandvårdsstöd från din region.

Är privat tandvård gratis?

Kostnad för barntandvård Det är gratis för barn och ungdomar att gå till tandläkaren. Från och med 2018 är tandvård gratis fram till att du fyller 23 år. Det gäller både om du går till det statligt ägda Folktandvården eller om du går till en privat tandläkare. I vissa landsting kan du få gratis tandvård något år till.

Hur länge har barn och ungdomar fri tandvård? Barn- och ungdomstandvård är i allmänhet kostnadsfri till och med den sista december det år du fyller 23 i hela landet förutom i Västra Götaland där det gäller till och med det år man fyller 24 år. Välj fritt vilken tandläkare du vill gå till.

Hur lång är kattens livslängd?

Kattens livslängd beror på många faktorer. En av dem är omvårdnaden den får under hela sitt liv. I genomsnitt har djur som bor hemma en förväntad livslängd på 12 år (det finns naturligtvis många undantag).

Hur länge lever en katt längre än hundar?

I allmänhet lever katter längre än hundar. Trots detta beror allt på vård, mat, avel, om katten går lös, om den vaccinerats, etc. En gatukatt har en livslängd på ca 6 år, men en huskatt kan nå upp till 12 år eller till och med längre. Det finns fall med katter som levt upp till 20 år.

Vilken tandläkare Vill du gå till?

Välj fritt vilken tandläkare du vill gå till. Den fria tandvården gäller även hos alla auktoriserade tandläkare, även privata, så man kan välja helt fritt var man lista sig, som det kallas när man skriver in sig på en viss klinik eller hos en specifik tandläkare.

Vilken ålder är tandvården gratis?

Share this post