Trendig

Hur mycket jobbar en sopgubbe?

Hur mycket jobbar en sopgubbe?

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå

Samtliga sektorer Privat sektor Privatanställda arbetare
29 500 kr 29 500 kr 29 500 kr

Hur länge jobbar en sopgubbe?

Han som jobbat länge säger att många av de nya, som nu är i övervägande majoritet, jobbar fram till fem, sex på kvällen. Före strejken började han oftast vid 05.45, nu måste de komma igång tidigare. Men hur mycket sopgubbarna jobbar är oklart.

Hur mycket tjänar Sopbilschaufför?

Enligt SCB:s lönestatistik från 2019 är den genomsnittliga lönen för yrkesgruppen “Lastbilsförare m. fl.” 29 300 kronor i månaden före skatt. Kvinnor tjänar i genomsnitt 28 400 kr i månaden medan män tjänar 29 400 kr i genomsnitt.

Vad gör en renhållningsarbetare?

Renhållningsarbetare kallas ofta sopåkare, och hämtar avfall från hämtar avfall från hushåll, flerfamiljshus eller villor, butiker, restauranger, industrier och företag. Soporna hämtas i en sopbil där soporna pressas ihop i bilen så att de tar mindre plats.

Vad gör en sophämtare?

Man använder sig då av särskilda fordon som kan samla upp avfallet och sedan transportera det till särskilda avfallsanläggningar. Arbetar man som renhållningsarbetare på en avfallsanläggning arbetar man med sortering, förbränning eller slutförvaring av avfall.

Vad heter Sopgubbe på engelska?

En sopgubbe. – Du är det men vad är jag? A garbage man.

– Genomsnittslönen är på 34.000 kronor. Jag pratade med någon idag som tjänar 42.000 men eftersom det är prestationsbaserat är det bara Hulken och Ben Johnson som får den summan. Vad gäller arbetstiderna menar sophämtaren att om man slår ut det på året handlar det om vanliga 40 timmar i veckan.

Hur många timmar jobbar sopgubbar?

Bilden bland sopgubbarna är att en snabb, effektiv arbetsinsats också gynnar företagen, och inte minst stockholmarna. Det minimerar tiden då sopbilarna blir ett trafikhinder. I Malmö är Reno Nordens miljöarbetare pressade och en del av dem jobbar nu 12-13 timmar per dag.

Hur är det att köra sopbil?

Som renhållningsarbetare tar man hand om dessa sopor och transporterar dem till särskilda avfallsanläggningar. Renhållningsarbetare som arbetar med sophämtning jobbar i arbetslag om två personer eller ensamma. Vid ensamarbete i sidlastare använder man ofta en joystick för att manövrera kärlen vid tömning.

Hur mycket tjänar en sophämtare?

28 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Renhållningsarbetare hämtar sopor och hushållsavfall från villor, flerfamiljshus, butiker och restauranger. Renhållningsarbetare kallas också miljöarbetare.

Share this post