Blogga

Vilket yrke lever langst?

Vilket yrke lever längst?

Några yrken återkommer. Kvinnliga sjukvårdsbiträden och vårdbiträden har högre dödlighet än genomsnittet nu som förr. Manliga fastighetsskötare och sjömän löper större risk att dö i förtid nu precis som på 80-talet. Kvinnliga köks- och restaurangbiträden har högre dödlighet enligt den nya rapporten.

När brukar man dö?

År 2020 var medellivslängden vid födseln 82,4 år i Sverige. Det är en minskning från 2019 med 0,7 år, men en ökning sedan 2006 med 1,6 år. Kvinnors medellivslängd var 84,3 år och mäns medellivslängd var 80,6 år 2020 (figur 1).

Hur länge lever läkare?

Medellivslängden för männen var 77,6 år och motsvarande siffra för kvinnorna endast 73,5 år. Jämfört med Folkhälsomyndighetens uppgifter om medellivslängd för hela den svenska befolkningen för 2016 är läkarnas livslängd kortare: minus 3,0 år för män och hela 10,6 år kortare för de kvinnliga läkarna.

Hur mycket tjänar en Dykar svetsare?

Som offshore-dykare får man inte ha något emot att resa jorden runt och samtidigt kunna tjäna över 100 000 kr i månaden. Det är en fördel om man kan svetsa på land. Samtidigt måste man vara beredd på att arbetet under ytan ställer helt nya krav.

Vad behöver man för att bli Undervattenssvetsare?

Grundkravet för att svetsa under vattnet, är att man bland annat har en dykutbildning. Under den svenska anläggningsdykar-utbildningen inom yrkeshögskolan genomför man ett antal delkurser. En av dessa är just undervattenssvetsning, den omfattar en veckas träning. Utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Vad tjänar en Golfbollsdykare?

Det blir en hel del om man, som Berger påstår att han lyckats med, samlar ihop mellan 1,3 och 1,7 miljoner bollar per år. Närmare bestämt mellan elva och 14,5 miljoner kronor. Totalt påstår sig amerikanen ha tjänat motsvarande 127 miljoner kronor under sina 14 år som aktiv golfbollsdykare.

Vad tjänar en Oljeriggs svetsare?

Licenssvetsare inom kärnkraftsindustrin. Sarge skrev: Har ett par polare som jobbar som svetsare i Norge på oljeriggar motsv. De som jobbar i hamnen drar in runt 40-50000 i månaden, de som jobbar offshore har väl en 20-30000 till.

Vad gör en Undervattenssvetsare?

Till att börja med, så finns det kanske inget yrke som heter eller är ”undervattenssvetsare”. Under vattnet så svetsas det mycket lite. Anledningen är att det är mycket svårt att erhålla någon kvalitetskontroll eller klassning av dessa svetsar. Däremot så bränner (kapar) man väldigt mycket under vattnet, ex.

Share this post