Populära

Hur manga foraldradagar far man om man far tvillingar?

Hur många föräldradagar får man om man får tvillingar?

Om du får flera barn (tvillingar, trillingar)

Antal barn Dagar på sjukpenningnivå Dagar på lägstanivå
1 390 90
2 480 180
3 660 180
4 840 180

Hur många föräldradagar efter 4 år?

Efter att ditt barn har fyllt 4 år går det endast att spara 96 föräldradagar totalt för barnet. Om det finns fler dagar sparade för barnet försvinner de på 4-årsdagen. Dagar på lägstanivå reduceras i första hand.

Hur många dagar får ni på sjukpenningnivå?

Ni får hälften av de 480 dagarna var, men 60 dagar på sjukpenningnivå är reserverade för varje förälder. Övriga dagar kan ni föra över till varandra. Om barnet är fött 2014 eller 2015. Ni får 195 dagar var på sjukpenningnivå och 45 dagar var på lägstanivå.

Hur kan du få sjukpenning?

Om du inte kan arbeta för att du är sjuk kan du få sjukpenning. De första två veckorna du är sjuk betalar din arbetsgivare sjuklön till dig i stället för din vanliga lön. Om du fortfarande är sjuk efter de två veckorna kan du ansöka om sjukpenning från Försäkringskassan.

Hur mycket får du i din sjukpenninggrundande inkomst?

Första året du är sjuk får du knappt 80 procent av din sjukpenninggrundande inkomst i sjukpenning. Om du är sjukskriven längre än ett år sänks din sjukpenning till knappt 75 procent av din sjukpenninggrundande inkomst. Men om du har en allvarlig sjukdom kan du ansöka om att behålla samma nivå som tidigare.

Kan du ansöka om sjukpenning på mina sidor?

Ansök på Mina sidor. När du sjukanmält dig kan du logga in på Mina sidor och ansöka om sjukpenning. Ansök om sjukpenning (inloggning) 3. Skicka in läkarintyg. Om du är sjuk längre än 7 dagar ska du skicka in ett läkarintyg med uppgifter om din sjukdom eller skada.

Share this post