Blogga

Hur mycket far man i Ferielon?

Hur mycket får man i Ferielön?

Din semesterlön/ferielön består av löpande lön (din vanliga månadslön) plus ett semestertillägg för varje betald semesterdag. Tillägget beräknas för varje uttagen betald semesterdag med 0,44 procent av löpande månadslön. Om du har semestertjänst med fast lön får du ut semesterledigheten redan under intjänandeåret.

När får man Ferielön?

När har man ferie? Om du är anställd av en kommun eller ett landsting, av Svenska kyrkan eller av en arbetsgivare som är medlem i Sobona, är sommarlovet ferie och då ska ferielön betalas ut. Om du är statligt anställd eller av en annan arbetsgivare inom privat sektor, räknas både jullov och sommarlov som ferie.

Hur påverkas Ferielön av sjukskrivning?

Även om du blir sjukskriven under ferien betalas din intjänade ferielön ut som vanligt. Utöver ferielönen betalar arbetsgivaren sjuklön under de första två veckorna av sjukskrivningen. Därefter tar Försäkringskassan över och betalar sjukpenning.

Vad menas med Ferielön?

Ferielön är den lön som läraren får under jul- och/eller sommarferier. Bakgrunden till ferielön är att en lärare arbetar mer än 40 timmar i veckan under arbetsåret utan att lönen ökar under denna period. Läraren tjänar istället in betald ledig tid som läggs ut under ferier.

Ferielönen beräknas på aktuell månadslön i juni – augusti. lönen är 50 % av heltidslönen vid tidpunkten för feriens början, men läraren ifråga har tjänat in ferielön under de första 180 kalenderdagarna som vid heltidstjänstgöring.

Har inga semesterdagar kvar?

När du slutar din anställning Om du slutar din anställning och har semesterdagar kvar att ta ut, ska du ha semesterersättning för dessa dagar. Under uppsägningstiden har du rätt att ta ut semester om den redan är beviljad.

Får lärare betalt under loven?

Lärarna är i skolan när eleverna är där När eleverna sedan tar sommarlov får läraren möjlighet att ta ut ”kompensationsledigt” för timmarna som redan jobbats in under årets två terminer. Totalt sett arbetar alltså en lärare 40 timmar i veckan utslaget på hela året. Precis som de flesta andra yrkesverksamma.

Vad är Ferielöneavdrag?

Du som har en ferietjänst får ferielön under ferierna, förutsatt att du inte har varit ledig under läsåret av en orsak som ger arbetsgivaren rätt att göra ferielöneavdrag.

När börjar lärarna jobba efter sommarlovet?

Höstterminen 2022. Eleverna börjar tisdag 16 augusti och slutar onsdag 21 december. Lärarna börjar tisdag 9 augusti och slutar onsdag 21 december.

Har lärare samma lön under loven?

Lov. Som kommunalt anställd lärare har du följande lov: höstlov, jullov, sportlov och påsklov. Under loven får du din månadslön om du inte är tjänstledig. Under sommaren har du inte lov utan semester och ferier, som du måste tjäna in (se nedan).

Share this post