Frågor

Hur mycket tjanar en Fartygsingenjor?

Hur mycket tjänar en Fartygsingenjör?

40 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar man som lots?

Lotselev har cirka 39 000 kronor/månad i grundlön och under utbildningstiden inga andra tillägg till lönen. Vid erhållen första styrsedel går man upp till nästa lönenivå och erhåller tillägg i form av bordningstillägg, lotsningstillägg och reseersättningar.

Vad gör en Fartygsingenjör?

Förste fartygsingenjör är arbetsledare för all maskinpersonal. I regel arbetar du dagtid samt delar oftast jourgående med andre fartygsingenjör. Förste fartygsingenjör är också ansvarig för alla reparationer och underhåll, samt för arbetstidsjournaler. Generellt är förste fartygsingenjör även rökdykarledare vid brand.

Vad tjänar en som kör färja?

Genomsnittslönen i lägsta befattning är runt 30 000 kr per månad. Efter två år i tjänst kan en högre befattning erhållas och då stiger lönen till runt 40 000 kr per månad. Efter ytterligar ett par år kan de högsta befattningarna erhållas och då stiger lönen ytterligare men hur mycket beror på storlek och typ av fartyg.

Vad gör en styrman?

Som styrman dirigerar du trafiken när fordonen ska köra av och på bildäck. Styrmän ser även till att underhållsarbeten som reparationer, målning och liknande blir utförda.

Vad tjänar man på en båt?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

År Medellön kvinnor Medellön män
2015 32 900 kronor 32 600 kronor
2016 31 000 kronor 31 900 kronor
2017 30 700 kronor 30 600 kronor
2018 29 800 kronor 29 400 kronor

Vad tjänar en kapten på Silja Line?

45 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur är det att jobba på kryssningsfartyg?

Att jobba på ett kryssningsfartyg är ett spännande sätt att få se världen och träffa folk från jordens alla hörn. Samtidigt får du mat och uppehälle och får tillfälle att spara mycket av de pengar som du tjänar in.

Vad gör en befälhavare?

Befälhavaren är chef ombord och är ytterst ansvarig för fartyget, besättningen och lasten. Befälhavaren är den mest erfarna vad gäller navigering och är den som kör till och från kaj. Befälhavaren är också ansvarig för säkerheten ombord. Befälhavaren är den som sköter det administrativa ombord och kontakterna utåt.

Hur mycket tjänar en kapten på en färja?

Vad krävs för att bli styrman?

För arbetet som styrman krävs, förutom giltigt läkarintyg för sjöfolk, behörighet Fartygsbefäl klass VII, Crowd and Crisis Management (CCM) och radiocertifikat. Då vårt säkerhetsspråk ombord är svenska är det ett krav att du talar och förstår svenska utan hinder.

Share this post