Allmänning

Nar kan man forlora sitt korkort?

När kan man förlora sitt körkort?

Återkallat körkort Det gäller till exempel vid rattfylleri, fortkörning, upprepade trafikförseelser, allvarliga brott eller om du inte pålitlig när det gäller nykterhet. Körkortet kan också återkallas om du får en sjukdom eller skada som gör att du inte uppfyller de medicinska krav som ställs för att få ha körkort.

Kan jag köra bil om jag tappat bort mitt körkort?

Förutsatt att du har ett giltigt pass alternativt att du gör eller har gjort en förlustanmälan till Transportstyrelsen kan du alltså köra bil i väntan på ditt nya körkort utan att riskera böter.

När ska man förnya sitt körkort?

Förnya sitt körkort. Om man har körkort ska detta förnyas vart tionde år. På ditt körkort står det när det går ut, d.v.s. när du måste ansöka om ett nytt körkort. Du måste även ta ut ett nytt körkort om ditt gamla körkort blivit förstört, förlorat eller om något på körkortet ändrats – till exempel om du bytt namn eller om någon behörighet

Kan du förlustanmäla ditt körkort?

Om ditt körkort försvinner ska du förlustanmäla det hos Transportstyrelsen. När förlustanmälan kommit in skickar Transportstyrelsen ut en blankett för dig att fylla i. Du får köra bil innan ditt nya körkort kommit, se bara till att ha med legitimation.

Hur ska du anmäla ditt körkort till Transportstyrelsen?

Om ditt körkort har kommit bort eller blivit stulet ska du anmäla det till Transportstyrelsen. Körkort – Förlustanmälan. Transportstyrelsen skickar ut en ansökningsblankett (grundhandling) för körkortsförnyelse till den adress där du är folkbokförd.

Varför ska körkortet förnyas?

Stulet, borttappat eller skadat körkort Ett körkort ska förnyas om det har kommit bort eller blivit stulet, skadat eller förstört. Eftersom körkortet är en id-handling ska du även anmäla till polisen om det har blivit stulet.

https://www.youtube.com/watch?v=psFbNbvepqE

Share this post