Allmänning

Kan man fixa plattfot?

Kan man fixa plattfot?

Behandling av plattfot Individuellt anpassade fotbäddar för stabilisering, avlastning och korrigering av fotens biomekanik (belastningsmönster) rekommenderas. En av våra terapeuter kan ge individuella program med övningar som hjälper till att stärka fotens muskulatur. Tag kontakt med din läkare vid svåra besvär.

Kan man få inflammation i foten?

Om du har svullnad, rodnad och kraftig värk i foten, speciellt på natten, kan det bero på giktartrit. Oftast är det stortåleden som drabbas men det kan även ske i andra leder såsom fotled och handled. Gikt beror på att det bildas urinsyra i kroppen som sätter sig på lederna och bildar inflammation.

Varför får man plattfot?

Vad är plattfot? Försämrad funktion av tibialis posterior senan (senan till bakre skenbensmuskeln) är den vanligaste orsaken till plattfothet hos vuxna. Ofta finns det ingen specifik händelse som blir startpunkt för problemet, till exempel en plötslig senskada.

Vad är hålfot?

Under foten sitter en bred och tjock sena som är ett viktigt stöd. Du kan få ont i senfästet under hälen om du överbelastar senan när du går eller springer. Ibland bildas en påbyggnad av benet på undersidan av hälen. Den ser ut som en sporre på röntgen, och kallas därför hälsporre.

Hur man blir av med plattfot?

Hur fungerar fötterna?

Hur fungerar våra fötter? Med sina 26 ben, 108 ledband, 33 leder och cirka 40 muskler, fungerar foten att stå, gå, springa och hoppa med. Dessutom kan den absorbera och utveckla kraft. Alla leder i foten är beroende av varandra.

Hur ska man gå med fötterna?

Det är mycket få vuxna personer som går med fötterna inåt. Barn som har en ökad inåtrotationsförmåga i höftlederna sitter gärna i omvänd skräddarställning, det vill säga med knäna mot varandra och underbenen utsträckta åt sidorna. Det brukar vara bekvämast.

Share this post