Allmänning

Vad ar AB 20?

Vad är AB 20?

Övertid i AB § 20 Anmärkningen gör det tydligare att en arbetstagare som tjänstgör i samband med skiftet mellan sommar- och vintertid erhåller enkel övertid för den extra arbetstimme som utförs under natten. Detta gäller oavsett om arbetstagaren är heltids- eller deltidsanställd.

Vad heter Kommunals kollektivavtal?

Lokala kollektivavtal Med lokala menas kollektivavtalet mellan Kommunal och en viss arbetsgivare. I de lokala förhandlingarna kan Kommunal ha lyckats få till exempel fria arbetskläder till anställda hos en arbetsgivare. Då står det med i det lokala kollektivavtalet.

Vad är AB anställning?

Här kan du ladda ner nu gällande Allmänna bestämmelser (AB) med bilagor. AB är en del av huvudöverenskommelsen (HÖK) och innehåller allmänna anställningsvillkor.

Vad heter Mitt kollektivavtal?

Logga in på https://minasidor.kommunal.se och för att se uppgifter om ditt kollektivavtal. Du kan också ringa eller mejla din sektion eller kontakta ditt fackliga ombud för att få ditt kollektivavtal. Kommunal har tusentals kollektivavtal.

Vad är Hök AB?

Huvudöverenskommelsen (HÖK) innehåller förhandlingsprotokoll, löneavtal och allmänna anställningsvillkor samt förslag till lokalt löneavtal (LOK). Här kan du se vilka organisationer SKR och Sobona tecknar HÖK med, samt ladda ner gällande avtal.

Vad reglerar allmänna bestämmelser?

Allmänna Bestämmelser, AB 04, behandlar vad som ska gälla vid upphandling och avtal av entreprenader, i sin helhet eller en del av den. Avtalsförhållandet mellan de professionella parterna i byggprocessen regleras inte i den svenska lagstiftningen. Istället har parterna kommit överens om Allmänna bestämmelser, AB 04.

Vad är Färdtidsersättning?

Väntetid som föranleds av tillfälligt uppehåll eller avbrott i färden (tågbyte eller annat byte av färdmedel) likställs med färdtid. Färdtidsersättning utges endast för färdtid och i föregående stycke nämnd väntetid, som sammanlagt varar under minst 30 minuter.

Vad är allmänna bestämmelser?

Allmänna bestämmelser kallas i Sverige olika standardavtal inom branschorganisationer, där det mest kända finns inom byggsektorn, Allmänna bestämmelser för byggnads-, anläggnings- och installationsentreprenader. Dessa allmänna bestämmelser är framtagna gemensamt av beställar- och utförarsidan.

Share this post