Populära

Varfor blottar man?

Varför blottar man?

Enligt honom finns det många orsaker till att blottare visar upp sig. – Det kan handla om en tvångsmässig sexualitet. Ofta handlar det om en stor ensamhet. Och en maktlöshetskänsla som driver män att visa upp sig.

Vad heter det när man gillar att visa upp sig?

Lagen talar om sexuell exhibitionism men säger inget om moral i det offentliga rummet. Patienten sade vidare: För att nå orgasm genom exhibitionism måste han inbilla sig motta sexuell stimulans från den andra parten som såg på hans könsorgan.

Vem blir blottare?

– Därför är det viktigt att domstolen ger dem en frivårdspåföljd, säger psykologen Bengt Hasselrot som jobbar med sexualbrottslingar vid Skogomeanstalten i Göteborg. Blottaren beskrivs som en ensam person som känner otillräcklighet och vanmakt.

Vad är straffet för blottning?

Sexuellt ofredande Straffet är böter eller fängelse i högst två år. Till sexuellt ofredande räknas även blottning och liknande handlingar som är ägnat att väcka anstöt.

Hur många blottare finns det i Sverige?

Anmälda brott om sexuellt ofredande Av de anmälda brotten 2020 rörde 206 brott (2 %) exhibitionism (blottning).

Hur tänker en blottare?

– Men breven postas förstås aldrig, säger Bengt Hasselrot. Att sexualbrottslingar, exempelvis blottare, försöker göra sina offer delaktiga genom att påstå att ”de var med på noterna” är inte ovanligt, enligt psykologen. – Vi kallar det kognitiv förvrängning.

Vad driver en blottare?

Blottaren drivs av starka otillräcklighetskänslor och vanmakt. De känner sig ofta ensamma och upplever sig som otillräckliga på flera områden i livet. – Genom blottningen får de en chans att demonstrera sin potens och återta makt och kontroll. Offret blir försatt i vanmakt och det är njutbart för de här personerna.

Vad är ett ofredande?

Den som exempelvis antastar eller kastar sten på någon, eller på annat sätt beter sig hänsynslöst, gör sig skyldig till ofredande. Som ofredande räknas också t. ex. telefonterror och mobbning.

Share this post