Frågor

Vad ar tidrapport Alfakassan?

Vad är tidrapport Alfakassan?

För att du ska kunna få ersättning utbetald ska du fylla i och skicka in tidrapporter till oss. På tidrapporterna fyller du i vad du har gjort under tiden du söker arbete. Det är viktigt att du fyller i alla dagar, inklusive lördag och söndag.

Kan man jobba helger med aktivitetsstöd?

Kan jag få ersättning för helgdagar (exempelvis jul, nyår och påsk)? Du kan ha rätt till ersättning om du deltagit eller har haft frånvaro som kan ge rätt till ersättning under dessa dagar. Det är Arbetsförmedlingen eller din anordnare som bestämmer vilka aktiviteter du har i ditt program samt hur dessa är förlagda.

Hur lång tid innan man får a-kassa Alfakassan?

Arbetsvillkoret innebär att man antingen ska ha arbetat: minst 60 timmar per månad under 6 av de senaste 12 månaderna, eller. minst 40 timmar per månad och 420 timmar totalt under 6 sammanhängande månader.

Hur Tidrapporterar man Alfakassan?

  1. Mina sidor. Här kan du som får ersättning från Alfa-kassan få en överblick över din ersättning och dina kommande utbetalningar.
  2. Min anslutning. Här hittar du uppgifter om din anslutning och inbetalda avgifter m.m.
  3. Arbetsgivarintyg.nu. Här kan du som arbetsgivare fylla i arbetsgivarintyg.

Kan man ta semester under arbetslös?

Om du vill ta semester från ditt arbetssökande när du är arbetslös på heltid räknas detta som förhinder, vilket även är vad du ska fylla i på ditt kassakort. Förhindrad innebär helt enkelt att du varit förhindrad från att söka/ta arbete under dessa dagar.

Hur Tidrapporterar man Akassa?

Din tidrapport är din ansökan om ersättning från a-kassan. Enklast fyller du i och skickar den på Mina sidor. Om du inte kan använda Mina sidor kan du ringa oss så skickar vi kassakort, det vill säga tidrapporter på papper, till dig. Om du inte längre söker ersättning från oss ska du sluta skicka tidrapporter.

Är Alfakassan gratis?

150 kronor i månaden ger dig ekonomisk trygghet mellan jobben.

Kan man åka utomlands när man är arbetslös?

Ja, det går faktiskt. Fast bara inom EU/EES och Schweiz och endast under 3 månader. Det är viktigt att ansöka om det och prata med oss innan du åker. Ett av kraven är att du måste ha varit arbetslös på heltid i minst 4 veckor i Sverige.

När får man utbetalning från Alfakassan?

Utbetalningar sker vanligtvis varje torsdag. För att du ska få en utbetalning ska du skicka in din tidrapport till oss senast måndag samma vecka.

Share this post