Trendig

Vad ar handlaggande arbete?

Vad är handläggande arbete?

Handläggartjänster är vanligt förekommande inom myndigheter och innefattar ofta arbete med ärenden av rutinartad karaktär. Handläggaren har inget direkt ansvar för arbetet, utan är anställd för att effektivisera löpande verksamhet inom ett speciellt verksamhetsområde.

Vad gör en administrativ handläggare?

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa löneutvecklingen för handläggare, administrativ assistent….Löneskillnader mellan män och kvinnor.

År Medellön kvinnor Medellön män
2019 32 900 kronor 37 900 kronor
2020 33 400 kronor 37 500 kronor

Vad gör en Förvaltningshandläggare?

Handläggare arbetar med att hantera ärenden, ofta inom statliga myndigheter och kommunal förvaltning, men återfinns även inom privat sektor så som försäkringsbranschen samt inom ideella organisationer. Som handläggare är din uppgift att fatta beslut i olika myndighetsärenden eller att genomföra utredningsarbete.

Vad gör en handläggare på myndighet?

Som handläggare arbetar du med att hantera ärenden, ofta inom statliga myndigheter och kommunal förvaltning, men du kan även arbeta inom privat sektor så som försäkringsbranschen eller i en ideell organisation. Handläggarens uppgift kan vara att fatta beslut i olika myndighetsärenden och att genomföra utredningsarbete.

Vad är skillnad på administratör och handläggare?

Handläggare är i grunden Administratör. Som handläggare kan man vara anställd inom olika branscher, exempelvis på Försäkringskassan eller annan myndighete, på olika företag och inom olika organisationer.

Vad räknas som handläggning?

Med handläggning av ärenden menas alla åtgärder från det att ett ärende aktualiseras till dess att det avslutas genom beslut eller, om beslutet överklagas, genom en dom. Varje ny ansökan om ekonomiskt bistånd är ett nytt ärende och ska dokumenteras och avgöras genom ett beslut.

Vilka lagar styr socialnämndens handläggning?

Lagar som styr

  • Socialtjänstlagen (SoL)
  • Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)
  • Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS)
  • Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU)
  • Lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM)
  • Patientsäkerhetslag (PSL)

Vad har en socialsekreterare i lön?

En medellön för socialsekreterare brukar ligga på 35400 kr. Lönen varierar beroende på vart i landet du arbetar.

Share this post