Ny

Vad ar krav att bli sjukskoterska?

Vad är krav att bli sjuksköterska?

Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2. Som legitimerad sjuksköterska ansvarar du för omvårdnad av människor med sjukdom eller ohälsa. Du leder planeringen av omvårdnadsinsatser i samråd med de patienter du möter.

Hur mycket merit behöver man för att bli sjuksköterska?

Godkänt i minst 2250 av 2500 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1. Man kan lägga till den grundläggande högskolebehörigheten på alla yrkesprogram.

Måste man ha godkänt i matte 2a?

För F-3 programmet behöver du Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 1b/1a1+1a2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Så du behöver alltså bli godkänd i matte 2 för att bli behörig. Hitta en utbildning!

Vad kan man bli utan matte B?

Vad kan jag läsa utan matte B?

  • Journalist – Historia A och Samhällskunskap A.
  • Jurist – Historia A, Samhällskunskap A.
  • Sociolog – finns många olika program, men till vissa av dem krävs bara Grundläggande behörighet, dvs räcker med godkänt betyg matte 1 eller matte A.

Vad är en sjuksköterska?

Sjuksköterska är ett av sjukvårdens legitimationsyrken. Som sjuksköterska tar du ansvar för att medicinska ordinationer blir genomförda och att patienterna får den omvårdnad de behöver. Du handleder nyanställda och studerande samt fungerar ofta som arbetsledare. Du har också mycket kontakter med patienternas anhöriga.

Hur länge ska du jobba som sjuksköterska?

Om du vill jobba som sjuksköterska ska du studera sjuksköterskeprogrammet vid ett universitet eller en högskola. Grundutbildningen är tre år (180 högskolepoäng) och leder till en yrkesexamen och en kandidatexamen.

Hur ska du Utbilda dig till sjuksköterska?

Utbilda dig till sjuksköterska. Om du vill jobba som sjuksköterska ska du studera sjuksköterskeprogrammet vid ett universitet eller en högskola. Grundutbildningen är tre år (180 högskolepoäng) och leder till en yrkesexamen och en kandidatexamen.

För att bli Sjuksköterska måste man gå en utbildning på universitet/högskola. Behörighetskraven för den utbildningen är grundläggande behörighet och Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Du väljer helt själv vilket program du vill läsa men det är bra att tänka på att du läser dessa kurser.

Hur ser en dag ut för en sjuksköterska?

Vad gör du en vanlig dag på jobbet? – Varje pass börjar med en rapport från föregående pass. Sen börjar arbetet med att dela mediciner och hjälpa till i omvårdnaden. Som sjuksköterska har man ofta ett ben i omvårdnaden och ett i det medicinska.

Share this post