Blogga

Hur ska arbetsgivaren anmala arbetsskadan?

Hur ska arbetsgivaren anmäla arbetsskadan?

Anmäl till Försäkringskassan. Enligt lag ska arbetsgivaren göra anmälan om arbetsskada om skadan medför sjukfrånvaro, läkarvård, tandvård, bestående nedsättning av arbetsförmågan, eller andra bestående följder. Arbetsgivaren ska också informera skyddsombudet om skadan. Anmälan ska normalt skrivas under av arbetsgivaren och eventuellt också av

Vem är ansvarig för att anmäla Arbetsskador?

Ja, du som arbetsgivare är enligt lag ansvarig att anmäla arbetsskador och kan dömas till böter om du inte fullföljer din anmälningsskyldighet. Det är varken medarbetare eller arbetsgivare som avgör om en medarbetare fått en arbetsskada i lagens mening, det ansvaret ligger bland annat på Försäkringskassan.

Vad är en arbetsskada?

En arbetsskada är: 1 en skada eller sjukdom som har uppkommit på grund av olycksfall eller på annat sätt orsakats av arbetet. 2 en skada som har inträffat på väg till eller från arbetet. 3 en smittosam sjukdom som har uppkommit på grund av smitta i ett riskyrke, t.ex.

Hur kan man anmäla arbetsskada på AFA Försäkring?

Blanketten ”Skadeanmälan” finns vanligen hos arbetsgivaren. Där finns uppgifter som ska fyllas i av arbetstagaren respektive arbetsgivaren. Blanketten kan också beställas i pappersform på AFA Försäkrings webbplats. Anmäl arbetsskada: på afaforsakring.se. Beställ: blankett för anmälan av arbetsskada på AFA Försäkrings webbplats.

Hur ska jag anmäla arbetsskadan på webbplatsen?

Anmäl arbetsskadan på webbplatsen www.anmalarbetsskada.se. Välj först typ av arbetsskada. Läs mer om olika typer av arbetsskador nedan. Fyll i anmälan noga. Skriv också ut en kopia på anmälan eller spara i datorn. Om du behöver hjälp med att fylla i anmälan. kan du ringa Arbetsmiljöverket på 010-730 90 00.

Share this post