Trendig

Vad ar bakterier i urinen utan symtom?

Vad är bakterier i urinen utan symtom?

Bakterier i urinen utan symtom (asymtomatisk bakteriuri), är fynd av bakterier i urinen utan att man har några symtom från urinvägarna. Detta är ett förhållandevis vanligt tillstånd hos såväl barn och vuxna kvinnor.

Vad är orsaken till urinvägsinfektion?

Urinvägsinfektion orsakas oftast av bakterien E.coli som rör sig från tarmen till urinvägarna och måste behandlas med antibiotika. Vad som orsakar återkommande urinvägsinfektion är fortfarande okänt men det har tidigare varit trott att varje infektion orsakas av E.coli som på nytt tar sig från tarmen efter avslutad behandling.

Vad är en urinsticka?

En urinsticka kallas också testremsa. Stickan har flera testfält som kan reagera för olika ämnen i urinen. När du har lämnat in urinprovet doppas stickan ner i provet. Testfälten ändrar färg när de kommer i kontakt med vissa ämnen i urinen. Hur mycket de ändrar färg beror på hur hög halten är av ett visst ämne.

Vad är orsakerna till blod i urinen?

De vanligaste orsakerna till blod i urinen är urinvägsinfektion och njursten. En annan orsak kan till exempel vara njursjukdom. Det kan också bero på en tumör i urinvägarna. Du kan också få blod i urinen om du har ansträngt dig kraftigt fysiskt eller har fått ett slag mot njuren. Då går det snabbt över och är oftast ofarligt.

Kan du få blod i urinen?

De vanligaste orsakerna till blod i urinen är urinvägsinfektionoch njursten. En annan orsak kan till exempel vara njursjukdom. Det kan också bero på en tumör i urinvägarna. Du kan också få blod i urinen om du har ansträngt dig kraftigt fysiskt eller har fått ett slag mot njuren.

Vad betyder att mäta pH i urinen?

Att mäta pH i urinen är detsamma som att se om urinen är sur eller alkalisk. Lågt pH betyder surt, högt pH är alkaliskt. Det är ett ganska onödigt test som egentligen kan slopas. Man har faktiskt ingen nytta av att veta urinens pH eftersom det säger väldigt lite om hur njurarna fungerar.

Kan blod i urinen bero på olika saker?

Blod i urinen kan bero på olika saker. Blod i urinen kan bero på olika saker. De vanligaste orsakerna till blod i urinen är urinvägsinfektionoch njursten. En annan orsak kan till exempel vara njursjukdom. Det kan också bero på en tumör i urinvägarna.

Har du en brunaktig urin?

Brunaktig urin Om urinen har en brunaktig färg kan detta innebära att du ätit mycket bönor, rabarber eller någon typ av medicin. Om tonen är väldigt stark kan detta innebära ett problem med levern eller vätskebrist.

Kan urinen vara grumlig under några dagar?

Grumlig urin. En grumlig urin indikerar att den innehåller fosfater som kan vara ett resultat av njursten. Om urinen är grumlig under några dagar kan detta vara ett tecken på urinvägsinfektion. Det rekommenderas därför i detta fall att du uppsöker en läkare.

Vad är en klargul urin?

Klargul urin. Om du har en klargul färg på urinen indikerar detta en god hälsa. Denna karaktäristiska färg beror på ett pigment som kallas urobilinogen. Urin transporterar vanligtvis detta, som har spätts ut i vatten och då skapar denna gula färg som är nästan genomskinlig och som indikerar att du inte har vätskebrist.

Share this post