Innehållsförteckning
Hur gör man en aktivitetsrapport?
Det är enkelt att rapportera dina aktiviteter på vår webbplats eller via appen Mina sidor. Du hittar till aktivitetsrapporteringen på webben via länk på arbetsformedlingen.se eller genom att logga in på Mina sidor och välja tjänsten Aktivitetsrapportera.
Varje månad ska du lämna in en aktivitetsrapport. Det är viktigt för att du ska få rätt stöd på vägen till jobb eller utbildning och för att du ska få din ersättning från a-kassan eller Försäkringskassan. I filmen visar vi hur du gör din aktivitetsrapportering.
Hur många jobb måste man söka aktivitetsrapport?
Det går inte att säga ett exakt antal jobb du måste söka för att behålla a-kassan. Det handlar snarare om att du ska visa att du aktivt sökt jobb, gått på jobbintervjuer och deltagit i aktiviteter som rekryteringsträffar och jobbsökarkurser.
Hur söker man jobb på Arbetsförmedlingen?
Om du skapar en jobbsökarprofil och lägger in ditt cv på arbetsformedlingen.se kan arbetsgivare hitta dig. Din profil matchas mot arbetsgivare som söker just din kompetens.
Hur mycket kostar Arbetsförmedlingen?
Arbetsförmedlingen kostar skattebetalarna cirka 80 miljarder per år. Enbart förvaltningsanslaget uppgår till knappt 10 miljarder kronor. Årets rekryteringsenkät visar att företagen rankar Arbetsförmedlingen som den sämsta kanalen för att hitta personal.
Vad är Aktivitetsrapportering?
I aktivitetsrapporten visar du hur aktiv du har varit genom att redovisa vilka jobb du har sökt och annat du har gjort för att komma närmare ett jobb. Det är viktigt att du är aktiv och att du lämnar din rapport i tid för att du ska få din ersättning från a-kassan eller Försäkringskassan.
Hur mycket jobb måste man söka?
Exakt hur många jobb du måste söka är inte angivet i lagtext. Inte heller finns det någon tydlig praxis på området. Dock är arbetsförmedlingen skyldig att behandla lika fall lika. Jag rekommenderar dig att diskutera med din handläggare om hur många jobb du bör söka i månaden.
När ska du lämna in en aktivitetsrapport?
Varje månad ska du lämna in en aktivitetsrapport. Det är viktigt för att du ska få rätt stöd på vägen till jobb eller utbildning, och för att du ska få din ersättning från a-kassan eller Försäkringskassan. Du ska lämna in din aktivitetsrapport tidigast den 1:a och senast den 14:e varje månad.
Vad är aktivitetsrapportering för arbetssökande?
Aktivitetsrapportering – till vilken nytta och för vem? Rapporten ger en bild av Arbetsförmedlingens hantering av aktivitetsrapporter samt hur de fungerar som verktyg för den arbetssökandes redovisning och myndighetens uppföljning. Under mars 2015 till februari 2017 skulle i genomsnitt 370 000 arbetssökande ha lämnat aktivitetsrapport varje månad.
Vilka aktiviteter ska du ta med i din planering?
Du ska ta med aktiviteter som ingår i din planering, men också andra aktiviteter som är relevanta. Här är några exempel på vad din aktivitetsrapport kan innehålla: jobb eller utbildningar du har sökt. jobbintervjuer och rekryteringsträffar du har varit på. arbetspraktik du har sökt eller varit på.