Populära

Vad ar syftet med stod och matchning?

Vad är syftet med stöd och matchning?

Stöd och matchning är till för arbetssökande som behöver förstärkt och anpassat stöd i sitt jobbsökande. Syftet är att börja arbeta eller studera så fort som möjligt.

Hur länge får man stöd och matchning?

Stöd och matchning är till för arbetslösa som behöver extra hjälp med jobbsökandet. Hjälpen kan till exempel innefatta motiverande samtal, att skriva cv och vid kontakter med arbetsgivare. Tjänsten pågår i 90 dagar och kan förlängas två gånger, till totalt 270 dagar.

Vad är Matchningstjänster?

– Matchningstjänster är ett av flera viktiga verktyg som Arbetsförmedlingen har till sitt förfogande för att fler ska komma i arbete och för att lösa arbetsgivarnas rekryteringsbehov. Det är avgörande att de utformas så att de leder till goda resultat, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Är stöd och matchning bra?

Stöd och matchning är till för dig som har möjlighet att jobba, men som behöver extra stöd i ditt jobbsökande. Tillsammans med en jobbcoach hos ett av många matchningsföretag får du ett individuellt anpassat stöd som hjälper dig att komma ut i jobb eller påbörja en utbildning.

Vad gör en jobbcoach?

Jobbcoachen informerar, motiverar, bistår med hjälp att sätta ihop ett vinnande CV, att skriva ett personligt ansökningsbrev och att förbereda sig inför kommande anställningsintervjuer. Jobbcoach kan vid behov erbjuda intervjuträning, hjälpa till med att boka studiebesök och med att ordna praktikplatser.

Vem kan få stöd och matchning?

Stöd och matchning har upphört Stöd och matchning har ersatts av tjänsten rusta och matcha. Här finns all information om rusta och matcha. Rusta och matcha är en tjänst där Arbetsförmedlingen tillsammans med fristående aktörer hjälper arbetssökande att komma ut i arbete eller utbildning på så kort tid som möjligt.

När slutar stöd och matchning?

Det är ett steg i reformeringen av Arbetsförmedlingen. Införandet sker i tre etapper med start i maj 2021. Det innebär också att Stöd och matchning (STOM) kommer att sägas upp i de aktuella kommunerna.

Vad är Rusta och matcha?

Vad är Rusta och Matcha (tidigare Kundval Rusta och Matcha)? Inledningsvis fanns Arbetsförmedlingens system Stöd och matchning, STOM, med målet att snabbt hjälpa arbetssökande till jobb eller studier. Efter ett reformbeslut utvecklade först Arbetsförmedlingen Kundval Rusta och matcha, KROM.

Vad är kromad?

Krom är ett metalliskt grundämne som ofta används i legeringar. När krommetall exponeras för luft bildas ett tunt oxidskikt som skyddar resten av metallen.

Vilken Stöd och matchning är bäst?

Lernia – bäst i test inom matchning. Lernia fick i juni 2021 högst betyg av alla leverantörer av Stöd och Matchning. Vi är också den största leverantören i Sverige av Rusta och Matcha. Här berättar vi mer om vad som bidragit till att vi blivit så populära.

Share this post