Blogga

Vad gor en rekonstruktor?

Vad gör en rekonstruktör?

Rekonstruktörens uppdrag Rekonstruktören ska granska företagets ekonomiska ställning för att utreda om det finns förutsättningar att lyckas med rekonstruktionen.

Kan man anställa under rekonstruktion?

Vid rekonstruktion eller konkurs omfattas lönerna till de anställda under en viss tid av den statliga lönegarantin. Den gör att de anställda inte drabbas och riskerar att bli utan lön ifall företaget de jobbar på påbörjar rekonstruktion eller går i konkurs.

Vad händer med personal vid rekonstruktion?

Hur går en företagsrekonstruktion till?

Så går en företagsrekonstruktion till Företaget skyddas mot konkurs och utmätning för att få möjlighet att ombilda och återuppbygga sin verksamhet. Det är företaget eller den som vill ha betalt (borgenären) som ansöker i domstol om rekonstruktion. Om domstolen beviljar rekonstruktionen utser den en rekonstruktör.

Varför rekonstruktion?

Tingsrätten kan besluta om företagsrekonstruktion när ett företag har svårt för att betala sina skulder på kort sikt. Det vanligaste är att företaget själv ansöker. Den som företaget har skulder till kan också ansöka om rekonstruktion av företaget, men företaget måste gå med på det.

Vem betalar rekonstruktören?

Tingsrätten beslutar om företagsrekonstruktion Det är vanligtvis en erfaren jurist som också ska undersöka om det går att träffa en ekonomisk uppgörelse (ackord) med borgenärerna. Rekonstruktören har rätt till arvode för sitt arbete, vilket ska betalas av företaget.

Vad är en rekonstruktionsplan?

Vid tingsrättens borgenärssammanträde beslutas om rekonstruktionen ska fortsätta eller inte. Vi lägger fram rekonstruktionsplanen som redogör vilken verksamhet företaget driver, varför det har hamnat i den här situationen och hur det ska komma ur den. En redogörelse för bolagets tillgångar och skulder lämnas in.

Share this post