Ny

Hur manga byggnadsarbetare dor varje ar?

Hur många byggnadsarbetare dör varje är?

De fjorton förolyckade var mellan 22 och 67 år gamla, samtliga var män. En jämförelse med Byggnadsarbetarens granskningar för tidigare år visar inte på någon positiv utveckling. Sedan 2010 har antalet dödsolyckor legat mellan 5-14 per år, med 14 olyckor både 2019 och 2018.

Vilka har högre dödssiffror?

Antal döda per år från år 2000 Av alla som dog under 2021 var 58 procent 80 år och äldre. Det är dock stor skillnad mellan könen. Av kvinnorna som dog var 66 procent 80 år och äldre, medan bara 51 procent av männen var det. Den vanligaste åldern vid dödsfallet var 88 år.

Hur många byggnadsarbetare finns det i Sverige?

I slutet av 2016 var 302 500 personer anställda inom byggindustrin. Antalet som jobbar inom näringslivet ökade 2,2 procent fjärde kvartalet 2016 jämfört med samma period 2015. För första gången överskred antalet anställda inom byggbranschen 300 000 i slutet av förra året.

Var händer mest olyckor?

De flesta olyckorna inträffar inom tättbebyggt område. Beror främst på större koncentration av bilar och andra trafikanter. De allvarligaste olyckorna inträffar utanför tättbebyggt område. Beror främst på högre hastigheter.

Hur många procent lastbilschaufförer omkommer?

Varje år förolyckas omkring hundra personer i olyckor med tunga lastbilar inblandade vilket motsvarar ca 20 procent av samtliga trafikdödade. Av dessa omkommer den större delen i personbil men även ett antal motor- cyklister, cyklister, fotgängare samt bussresenärer dödas i kollisioner med tunga lastbilar.

Hur många lastbilar välter i Sverige?

Nyheter av detta slag har blivit vardagsmat då det i genomsnitt välter omkring 650 lastbilar varje år. – Det blir mycket pengar för försäkringsbolagen, stillestånd för åkerierna och samhället drabbas eftersom det ofta blir stopp i trafiken, säger Patrick Magnusson som är regionchef på Sveriges Åkeriföretag.

Share this post