Blogga

Hur kom ni i form efter graviditeten?

Hur kom ni i form efter graviditeten?

– Den första tiden efter graviditeten är det viktigt att låta kroppen återhämta sig. Efter cirka en vecka kan de flesta börja med lätta aktiveringsövningar och promenader som stärker muskulaturen i bålen och bäckenbotten. Därefter kan träningsbelastningen öka successivt med fokus på att stärka och stabilisera bålen.

Hur förändras kroppen efter graviditet?

Det tar tid för kvinnans kropp att bli återställd. Hormonerna och ämnesomsättningen normaliseras, livmodern drar ihop sig och amningen etableras. De första 6-8 veckorna efter förlossningen brukar kallas för barnsängstiden. Under den perioden är det viktigt att mamman kan ta det lugnt, vila mycket och undvika stress.

När får man börja träna magen efter förlossning?

Man längtar till att börja träna ordentligt, svettas och få träningsvärk. Men när får man börja? Jag som personlig tränare avråder alla från att stövla in på gymmet innan sin efterkontroll på MVC. De första 8 veckorna efter förlossningen jobbar kroppen för att återhämta sig själv och läka.

Varför inte yoga första trimestern?

De rörelserna kan lätt ge en hel del stötar i en upp och nervänd position, om man inte har tränat det i många år och verkligen kan smyga upp i positionerna. Sen förändras också blodtrycket vilket gör att dessa positioner kan vara rent av farliga för den gravida.

Varför blir man yr när man är gravid?

Blodtrycket brukar sjunka i början av graviditeten. Du kan känna dig yr och svimfärdig om du hade lågt blodtryck sedan tidigare. Undvik i så fall att stå stilla längre stunder och res dig inte upp för snabbt. Senare i graviditeten brukar blodtrycket stiga igen och du blir piggare.

Din bäckenbotten kan du börja träna inom en vecka efter förlossningen för att öka cirkulationen, stimulera läkning och undvika ärrbildning. Träningen är viktig även om du är förlöst med kejsarsnitt. Det ska inte göra ont när du tränar din bäckenbotten, i så fall får du ta det lite lugnare.

Share this post