Blogga

Nar ska man borja kopa kurslitteratur?

När ska man börja köpa kurslitteratur?

Ofta finns det en ”kursbok”, det vill säga en bok som du kommer behöva under hela kursen – den kan däremot vara bra att köpa då troligtvis flera studenter konkurrerar om några få låneexemplar. Därför kan det vara bra att vänta till första lektionen, seminariet eller föreläsningen innan du börjar köpa böcker.

Hur hinner man läsa?

GÖR EN LISTA MED DE BÖCKER SOM DU VILL LÄSA Jag sparar även på tips på böcker som jag inte behöver just nu, men som jag anar skulle kunna bli relevanta längre fram. Om du har en lista med böcker som du vill läsa är du aldrig osäker på vad du ska läsa.

Hur vet man vilken kurslitteratur?

Inför varje kurs du läser får du en litteraturlista. Där presenteras den kurslitteratur du behöver läsa för att kunna tillgodogöra dig kursen. Det kan löna sig att prata med den som är kursansvarig för att få reda på vilka böcker som är viktigast och vilka böcker som kanske mer är för referenser och bredvidläsning.

Hur lång tid tar det att läsa kurslitteratur?

Det varierar oerhört mellan olika utbildningar. Jag har läst kurser nästan helt utan kurslitteratur, och genomsnittskursen för mig ligger på en kursbok à 200-500 sidor plus nån vetenskaplig artikel, som ska avverkas under hela kursen, dvs normalt ca fem veckor.

Hur länge får man låna Studentlitteratur?

Kursböcker kan du låna i 7 dagar och övriga böcker i 28 dagar. Om ingen annan står i kö på boken går det att förlänga lånetiden. För att ta reda på hur lång lånetid en bok har söker du upp den i bibliotekets katalog och läser vad som står under rubriken ”Lånepolitik”.

Hur vet man om det är senaste upplagan?

Svar: En upplaga är det antal exemplar som en bok trycks i vid samma tillfälle. ”Vi trycker en första upplaga på 2 000 ex”, kan förläggaren säga. Första upplagan innebär med andra ord den första tryckningen, andra upplagan den andra tryckningen och så vidare.

Finns det faddrar kan de ge tips om vilka böcker du eventuellt inte behöver läsa. De kan också kanske vara villiga att sälja sina gamla böcker, och det kanske finns en andrahandsbokhandel på universitetet, där du kan spara pengar. Mitt råd: avvakta tills du börjar.

https://www.youtube.com/watch?v=W1aL3jUfha8

Share this post