Populära

Vad bor jag ha med i overklagan om begaran att avgora arende?

Vad bör jag ha med i överklagan om begäran att avgöra ärende?

Din överklagan ska även innehålla dina personuppgifter samt ärendenummer som finns med i ditt beslut. Du skickar sedan in din överklagan till Migrationsverket. Där tar de ställning till om de tänker ändra ditt beslut. Om de inte ändrar beslutet skickar de vidare frågan till domstolen som får avgöra frågan.

Var ska man skickar överklagan till Migrationsverket?

Migrationsverket överlämnar alltid ett överklagande som kommer in i rätt tid till migrationsdomstolen. Innan överklagandet överlämnas tar Migrationsverket ställning till om beslutet ska ändras. Om Migrationsverket anser att beslutet ska ändras skrivs ett nytt beslut som ersätter det beslut som har överklagats.

Det går att skicka med dokument som stödjer din sak. Din överklagan ska även innehålla dina personuppgifter samt ärendenummer som finns med i ditt beslut. Du skickar sedan in din överklagan till Migrationsverket. Där tar de ställning till om de tänker ändra ditt beslut.

Hur ska man skriver en överklagan till Migrationsverket?

Om du vill överklaga Migrationsverkets beslut ska du skriva ett brev där du berättar vilket beslut som du vill att Migrationsverket ska ändra på, och varför. Skicka med dokument eller andra bevis som stödjer det du berättar, helst i original. I ditt överklagande ska du skriva dina personuppgifter och ditt ärendenummer.

Vad kostar en överklagan?

Det kostar ingenting att överklaga ett ärende som beslutats enligt plan- och bygglagen. Det finns heller ingen möjlighet att den som överklagar kan komma att behöva stå för motpartens eventuella kostnader i domstol.

Varför överklagar man?

Om du inte är nöjd med hovrättens dom kan du överklaga igen. Då överklagar du till Högsta domstolen. För det krävs ett särskilt tillstånd som kallas prövningstillstånd. Det är ovanligt att Högsta domstolen ger prövningstillstånd.

Share this post