Trendig

Varfor lr?

Varför lr?

Lärarnas Riksförbund är ett yrkesförbund, vilket innebär att vi endast ansluter utbildade, behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare. Vi ansluter inte rektorer som är arbetsgivare. I våra ögon skulle det vara helt ohållbart att företräda både arbetsgivare och arbetstagare i en konflikt på arbetsplatsen.

Vilka får vara med i LR?

Medlem i Lärarnas Riksförbund kan den vara som har lärarbehörighet inom grundskola/gymnasieskola och motsvarande skolformer, högskola eller den som har behörighet som studie-och yrkesvägledare. Även studerande och pensionärer inom dessa grupper kan vara medlemmar i förbundet.

Vad är en delegering?

En delegering är personlig och får inte överlåtas till någon annan. En delegering kan inte påtvingas någon; i akuta situationer kan en arbetsuppgift bli beordrad, men räknas då inte som en delegering.

Vad är en facklig organisation?

Facklig organisation. Fackliga organisationer har till uppgift att ta tillvara anställdas intressen i arbetslivet. En anställd har rätt att vara medlem i en facklig organisation. Som arbetsgivare är du skyldig att förhandla med facket i situationer som rör deras medlemmar.

Har du rätt att vara medlem i en facklig organisation?

En anställd har rätt att vara medlem i en facklig organisation. Som arbetsgivare är du skyldig att förhandla med facket i situationer som rör deras medlemmar. Anställda har rätt att vara med i facket Grunden för fackliga organisationer är föreningsrätten.

Vilket förbund är bäst för lärare?

Lärarförbundet vill också att staten ska ta ett större ansvar för likvärdighet och finansiering av skolan än vad man gör idag. Lärarförbundet har ungefär tre gånger fler medlemmar än LR, och eftersom vi är så många fler har vi också ombud och skyddsombud på fler arbetsplatser.

Vad ingår i medlemsavgiften Lärarnas Riksförbund?

Avgifter för medlemskap i Lärarnas Riksförbund Medlemsavgiften till förbundet varierar beroende på din situation, och för de allra flesta medlemmar ingår en värdefull inkomstförsäkring i avgiften. Förbundet beslutade vid Förbundsmötet i maj 2021 om att anta ett nytt avgiftssystem.

Share this post