Blogga

Kan man ata yoghurt med LCHF?

Kan man äta yoghurt med LCHF?

De flesta som äter LCHF eller ketogen kost kan äta ost, smör, grekisk yoghurt och mejeriprodukter med lågt kolhydratinnehåll utan problem.

Vilka grönsaker får man äta i LCHF?

I en möjligen hälsosammare variant av LCHF kommer fettet från fisk, nötter, frön, avokado och oljor, och man äter mycket grönt: kål, blomkål, broccoli andra grönsaker. Grova grönsaker, rotfrukter och bär innehåller inte bara kostfiber, utan även andra näringsämnen såsom magnesium, vitamin C, K och många B-vitaminer.

Är det kolhydrater i yoghurt?

Mjölk, fil och yoghurt bidrar med cirka 7 procent av den totala mängden kolhydrater i den svenska kosten. Det är inte en särskilt viktig kolhydratkälla.

Får man äta morötter med LCHF?

Morot. Anna Hallén: ”Många tycker att morötter är dåligt, men jag tycker inte att de är så farliga. De innehåller runt 5 gram kolhydrater per 100 gram, det är lika mycket som det är i paprika och mjölk. Men morot kan vara en trigger för sockerberoende.”

Hur många kilo per vecka med LCHF?

Män är glada över att de får äta sig mätta på kött/fågel/fisk och en fettkälla, vi kvinnor vill äta yoghurt, bär, lchf efterätter, finn crisp med en god ost, nötter, mörk choklad, bär och vispgrädde. Kvinnor går i snitt ner 0,2 – 1 kg i veckan, dvs är det lika normalt att gå ner 1 kilo i månaden som 4 kilo i månaden.

Ät 1 kokt ägg, en bit kall kycklingfilé. Inget med kolhydrater som nötter, finn crisp, yoghurt, bär. Ost är gott och bra men kan vara triggande och är lätt att överäta när man precis lagt om kosten. LCHF gott då?

Vad får jag inte äta med LCHF?

LCHF är ett exempel på en diet då du äter lågkolhydratkost. Du väljer bort livsmedel som innehåller mycket kolhydrater, till exempel bröd, gröt, flingor, pasta, ris och sötsaker. Istället väljer du livsmedel med mycket protein och fett, till exempel ägg, ost, grädde, jordnötssmör, fisk, kött och korv.

Share this post