Populära

Vad ar behandlingen pa hypoglykemi?

Vad är behandlingen på hypoglykemi?

Druvsockertabletter (eller sockerbitar), juice (1,5 dl), mjölk (3 dl) eller annat sött som finns tillhands. Upprepa vid behov efter 10 minuter. Ev tillägg av mer långverkande kolhydrater: 2 dl mjölk och en smörgås.

Vad är akuta komplikationer vid diabetes?

Samtidigt kan en diabetiker vara akut dödligt sjuk i en ketoacidos, intorkning med njursvikt, laktatacidos eller ett hyperosmolärt syndrom, akut hjärtinfarkt, svår infektion eller annan livshotande sjukdom utan att blodsockret för den skull ligger högre än 15 mmol/l.

Vilka akuta diabetes komplikationer kan uppstå hos barn?

Komplikationer och följdsjukdomar

  • Ketoacidos kan uppstå om barnet har mycket höga blodsockervärden och samtidigt brist på insulin.
  • Insulinkänning kan uppstå om blodsockervärdet sjunker kraftigt. Insulinkänning kallas också för hypoglykemi.

Vad är senkomplikationer vid diabetes?

Risken att utveckla kärlskramp och hjärtinfarkt är kraftigt förhöjd vid typ 2-diabetes. Ofta drabbas flera kärl i hjärtat och samtidigt blodkärl till hjärtnan med ökad risk för stroke samt i benen med ökad risk för gangrän och amputation.

Vad är en Senkomplikation?

Ibland kan det vara en senkomplikation som är orsaken till att diabetes upptäcks. Långvarigt högt blodsocker ökar risken för organförändringar eftersom de små och stora blodkärlen, hjärtat och nerverna skadas av hög blodsockerhalt. A och O är alltså att försöka ha god blodsockerkontroll.

Vad menas med Senkomplikationer?

Senkomplikationer vid diabetes typ 1 Högt blodsocker under längre tid skadar kroppens blodådror. Detta ökar risken för andra sjukdomar till följd av diabetes. Senkomplikationer som följd av diabetes kan undvikas genom att hålla koll på blodsockret och regelbundna läkarkontroller.

Share this post