Blogga

Hur anvander man Intimolja?

Hur använder man Intimolja?

Om du känner dig lite torr eller obalanserad i underlivet kan du även använda en återfuktande intimgel- eller kräm efter att du duschat för att behålla den naturliga fuktbalansen i underlivet. Kom ihåg att inte tvätta underlivet oftare än en gång per dag, då finns det en risk att slemhinnorna blir torra.

Hur tvättar man sig med Intimolja?

Man bör tvätta sig högst en gång om dagen. Det räcker med att man tar 1 tsk olja som man sedan masserar in i slemhinnorna i underlivet och sköljer därefter med vatten. Man kan tänka på att ha en speciell handduk när man torkar sig eftersom oljan kan ge fläckar på ljusa handdukar.

Hur tvättar jag underlivet?

Tvätta med vatten eller olja. Tvättkräm är att föredra framför tvål. Om tvål används ska den vara mild och användas sparsamt. Ta en ny tvättlapp varje gång tvättlappen ska doppas i handfatet så att vattnet behålls rent.

När använder man Intimservetter?

Intimservetterna är sköna att ha med om man vill kunna tvätta av vulva när man varit på toa, eller på en långflygning runt halva jordklotet. Det är så det känns lite fräscht och skönt. Dessutom hjälper de till med pH-balansen i V-zone.

Hur använda Tvättolja?

Tvättolja är helt enkelt en olja som du använder vid rengöring av kroppen i stället för tvål. Den rengör skonsamt och återfettar samtidigt huden. Har du mycket torr hud eller om din hud är känslig, passar olja bra.

Kan man använda babyolja i underlivet?

Kan man använda babyolja eller vaselin som glidkräm? Vaselin och babyolja är två sidor av samma ämne, nämligen petroleum, och det är inte något som är sunt för din slida. Både vaselin och babyolja kan nog fylla funktionen som glidkräm, men det är inte sunt för dig invändigt.

Kan man tvätta underlivet med barnolja?

När du har tvättat underlivet är det viktigt att återfetta huden. Smörj in dig med en parfymfri, mjukgörande kräm. Den som har så känsliga slemhinnor att inte ens vatten funkar, kan tvätta sig med olivolja eller barnolja.

Vad är Intimolja bra för?

Skonsam intimolja istället för tvål En bra, parfymfri och vegetabilisk olja som är rik på fettsyror och som både rengör, återfuktar och vårdar är bra, och minskar också onödigt slitage och friktion i underlivets känsliga slemhinnor.

Hur tar man bäst hand om sitt underliv?

Tvätta alltid ditt underliv med endast vatten och intimolja, aldrig tvål. Viktigt att du alltid kissar och tvättar dig efter samlag. Tvätta dina underkläder i 60 grader för att säkerställa att de blir rena från bakterier. Använd gärna trosor som är gjorda av bomull och naturmaterial.

Vad är det vita mellan blygdläpparna?

Blygdläpparna kan bli röda, svullna och sköra. Du kan få en vit hinna i vecken mellan de inre och de yttre blygdläpparna. Hinnan brukar vara svårare att tvätta bort än smegma. Smegma är en sorts talg som finns mellan blygdläpparna för att skydda mot bakterier.

Vad ska man äta för att lukta gott i underlivet?

Dela den här artikeln

  • Ananas. Kan ge både god lukt och smak.
  • Vatten. Det kanske inte är så jätteroligt – men mycket vatten kan neutralisera odörer, det vill säga neutralisera smaken.
  • Lakrits. Lakrits är inte bara gott.
  • Tranbär.
  • Yoghurt.
  • Andra frukter.
  • Mat som luktar mycket.
  • Choklad.

Är Intimolja bra?

Använd endast ren olja Oljan skyddar slemhinnor och hud från uttorkning och mekanisk nötning. Vanlig rapsolja, solrosolja eller olivolja är utmärkt. Intimolja från apoteket, ren paraffinolja eller rent vaselin går också bra. Det viktiga är att oljan är helt fri från parfymer och konserveringsmedel.

Share this post