Rekommendationer

Vad kan digital teknik anvandas till?

Vad kan digital teknik användas till?

Begrepp

  • Digital teknik. Digital teknik är ett övergripande begrepp, en förutsättning för digitala verktyg och medier.
  • Digitala verktyg. Digitala verktyg är till exempel en kamera, dator, projektor, 3D-skrivare eller en lärplatta.
  • Digitala medier. Digitala medier är till exempel webbtjänster eller sociala medier.

Vad är digital kompetens Skolverket?

Digital kompetens i läroplaner Skolverket definierar fyra aspekter av digital kompetens: Att kunna förstå hur digitaliseringen påverkar samhället och individen. Att kunna använda och förstå digitala verktyg och medier. Att ha ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik.

Vilka digitala hjälpmedel kan du använda i förskolan?

Använd barnens alla språk Vissa appar kan läsa upp texten på flera olika språk, man kan lyssna på sagor på olika språk eller använda digitala översättningstjänster för att kommunicera med barn som inte kan så mycket svenska.

Vilka digitala verktyg används i förskolan?

Exempel på verktyg och tekniker som kan förekomma på förskolorna:

  • Enklare programmering både analogt och digitalt.
  • Projektorer och projicering.
  • Lärplattor används tillsammans med till exempel; pedagogiska appar, fotografering och filmning, Green-Screen och QR-koder.

Vilka digitala verktyg finns på förskolan?

Vi fokuserar mycket på att använda digitala verktyg för att stärka det språkutvecklande arbetet. Projektorer, mikroskopägg, QR-koder, interaktiva tavlor, Blue Bots, ljusbord, green screen, programmering och byggmaterial som lyser upp i olika färger är digitala verktyg som barn och pedagoger använder dagligen.

Vad menas med begreppet digital kompetens?

Digital kompetens innebär att vara förtrogen med digitala tjänster och att utifrån sina förutsättningar kunna använda olika verktyg. Det handlar om att använda mobil och dator för att göra saker vi brukar göra, men på ett digitalt sätt också helt nya saker.

Digitala verktyg kan användas för att göra undervisning i förskolor och skolor mer tillgänglig för alla barn och stärka barnens inlärning när de används som komplement till den ordinarie undervisningen. Med en green screen kan barnen skapa vilken miljö och bakgrund som helst.

https://www.youtube.com/watch?v=f_UjYO1FQcQ

Share this post