Allmänning

Vad ar LXP?

Vad är LXP?

LXP står för Learning Experience Platform och de började dyka upp runt 2015. Initialt skilde sig LXP-plattformarna rent infrastruktur-mässigt en del från LMS:en. Det huvudsakliga fokuset låg på att erbjuda slutanvändaren ett stort utbud av kurser från tredjepartsleverantörer.

Vad är digital lärplattform?

En lärplattform, även kallat LMS, utbildningsplattform eller e-learningplattform, är en digital miljö för hantering av utbildningar och elever. Den används inom skola, men också i företag för internutbildning eller företagskurser.

Vilka universitet använder canvas?

20 av 35 universitet i Sverige har implementerat systemet och verkar vara mycket nöjda med de resultat det ger. Några av dessa universitet är bland annat Karlstads Universitet, Karolinska Institutet, Lunds Universitet, DIS – Study Abroad i Skandinavien, Elevate Scientific Academy AB, och Jönköpings Universitet.

Vad är en e utbildning?

e-learning handlar alltså om någon form av digitalt lärande. Oftast, men inte alltid, tillhandahålls detta digitala lärande via webben, dvs deltagaren går kursen i sin webbläsare (på sin dator, surfplatta eller mobil). Digitalt lärande (dvs e-learning) kan ha en mängd olika syften.

Vad står LMS för?

LMS står för Learning Management System.

Varför e learning?

Det går snabbare att genomföra tester och att rätta dem. E-learning kan göras mer individualiserat för elever med olika förmåga och studietakt, vilket är bra för både utbildaren och eleven. E-learning möjliggör en bättre handledning eftersom läraren kan följa deltagarens kunskapsutveckling i e-learningverktyget.

Vad är Blended learning?

Blended learning är en kombination av undervisning på campus och på nätet där upplägget vilar på pedagogiska överväganden och kunskap om när och hur digitala pedagogiska verktyg kan användas för att stödja studenters lärande.

Vad är blandat lärande?

Blandat lärande är en metod som kombinerar e-lärande med traditionellt lärarledd undervisning (t. ex. föreläsningar, workshops, praktisk träning) och självständiga studier.

Share this post